Σε διαβούλευση 5άστερη τουριστική επένδυση στη Μύκονο, με προϋπολογισμό 154 εκατ. ευρώ

22 Feb 2024, 11:33 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Σε διαβούλευση 5άστερη τουριστική επένδυση στη Μύκονο, με προϋπολογισμό 154 εκατ. ευρώ

Facebook Twitter Linkedin

Σε διαβούλευση τέθηκε από χθες 21 Φεβρoυαρίου (και έως τις 2 Μαρτίου) η επένδυση "Ίδρυση Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος κατηγορίας 5*  με Τουριστικές Επιπλωμένες Κατοικίες (ΤΕΚ) στο Αγράρι Μυκόνου" του φορέα SOUTHROCK PROPERTY COMPANY ELEVEN ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του επενδυτικού έργου ανέρχεται σε 154.170.112 ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν κατά βιώσιμο τρόπο, 60 νέες Ε.Μ.Ε. (Ετήσιες Μονάδες Εργασίας).

Η προτεινόμενη επένδυση χωροθετείται στην περιοχή Αγράρι νήσου Μυκόνου, η οποία διοικητικά υπάγεται στο Δήμο Μυκόνου της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το προτεινόμενο έργο αφορά την δημιουργία πολυτελούς
ξενοδοχείου 5*, συνολικής δυναμικότητας 40 δωματίων – 82 κλινών και 12 Τουριστικών Επιπλωμένων Κατοικιών.

Η συνολική δόμηση της εν λόγω τουριστικής μονάδας ανέρχεται σε 15.781,52 τ.μ.2 σε έκταση 193.236,20 τ.μ.2, με υλοποιούμενο Συντελεστή Δόμησης, 0,12 επί της, επιτρεπόμενης προς δόμηση, έκτασης ή 0,08 περίπου επί της συνολικής έκτασης, και θα περιλαμβάνει εκτός από το ξενοδοχείο και τις τουριστικά επιπλωμένες κατοικίες, κέντρο αναζωογόνησης και ευεξίας (Spa), πισίνες και κλειστό γυμναστήριο.

Η περιοχή επέμβασης χωροθετείται, σε εκτός σχεδίου περιοχή. Για την περιοχή του έργου ισχύει το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Νοτίου Αιγαίου (ΦΕΚ 1487 /Β/2003) και το Προεδρικό Διάταγμα ΖΟΕ Νήσου Μυκόνου (ΦΕΚ 243/Δ/2005). Το έργο βρίσκεται εκτός
προστατευόμενων περιοχών (Natura 2000 ή Καταφύγιο Άγριας Ζωής, Εθνικό Πάρκο κλπ) και εκτός δασικών εκτάσεων (με εξαίρεση ενός τμήματος της έκτασης 13.652 τ.μ. 2, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο χορτολιβαδική έκταση), διατηρητέων μνημείων της φύσης και
αισθητικών δασών, κηρυγμένων διατηρητέων μνημείων, οριοθετημένων αρχαιολογικών ζωνών, εθνικών δρυμών και υγροτόπων διεθνούς σημασίας.

Η εταιρεία αιτείται την ένταξη της επένδυσης ως «Στρατηγικής Επένδυσης 1», σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4864/2021 και την λήψη του κινήτρου χωροθέτησης του άρθρου 7 (ΕΣΧΑΣΕ), καθώς και τη λήψη του κινήτρου ταχείας αδειοδότησης.

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα