Πόλος έλξης η Νότια Κρήτη – ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι πήραν άδειες για ανέγερση ξενοδοχείων

21 Feb 2024, 16:20 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Πόλος έλξης η Νότια Κρήτη – ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι πήραν άδειες για ανέγερση ξενοδοχείων

Facebook Twitter Linkedin

    Η Κρήτη είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα και διεθνώς και παραμένει, διαχρονικά, πόλος έλξης για μεγάλα τουριστικά project. Την τελευταία διετία πέρασαν από την Επιτροπή Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της Περιφέρειας – είναι το τελευταίο στάδιο πριν πάρουν την άδεια ανέγερσης – πολλές μονάδες που θα προσθέσουν στο νησί πάνω από 11.000 ξενοδοχειακές κλίνες.

    «Έκρηξη» επενδυτικών σχεδίων, θα έχουμε και τα επόμενα χρόνια, όσο πλησιάζουμε στη λειτουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι. Τώρα, οι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται έντονα για τον νότο της Κρήτης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλη ξενοδοχειακή αλυσίδα ετοιμάζεται να δημιουργήσει νέα μονάδα σε έκταση 150 στρεμμάτων, στο “Καστρί” της Βιάννου.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην ηρακλειώτικη εφημερίδα και ιστοσελίδα «Πατρίς» ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης κ. Νίκος Ξυλούρης, τη διετία 2022-2023 πήραν περιβαλλοντικές άδειες για ανέγερση ξενοδοχείων και τουριστικών κατοικιών, σημαντικοί επιχειρηματικοί όμιλοι.

    • Πεντάστερο ξενοδοχείο ετοιμάζεται στην θέση “Κυανή Ακτή” του Δήμου Αποκορώνου.
    • Η εταιρεία “Ikos Kissamos” ετοιμάζεται να δημιουργήσει 5άστερη Μονάδα 1280 κλινών στη θέση “Κάμπος – Λειβάδια” του Δήμου Κισσάμου.
    • Η “Cretan Sun and Sea Developments” σχεδιάζει την κατασκευή 830 κατοικιών και 2 ξενοδοχειακών μονάδων δυναμικότητας 600 κλινών στη θέση “Ραβδούχα” του Δήμου Πλατανιά.
    • Ξενοδοχειακό συγκρότημα 850 κλινών στα “Φαλάσαρνα” σχεδιάζει η  εταιρεία “Αειφόρες Τουριστικές Επιχειρήσεις Φαλάσαρνα Α.Ε.”.
    • Η εταιρεία ΛΥΡΑ Ι.Κ.Ε. πήρε περιβαλλοντική άδεια για τη δημιουργία ξενοδοχείου 160 κλινών στη θέση “Καβρός” του Δήμου Αποκορώνου.
    • Η “South Cretan Holidays”, έχει στο πλάνο της ξενοδοχείο 88 κλινών στην περιοχή Αγιος Νεκτάριος Ασφένδου Σφακίων.
    • Πεντάστερο ξενοδοχείο 298 κλινών, ετοιμάζει η εταιρεία “ΜΙΝΩΑ ΞΤΕ Α.Ε.” στη θέση “Λίμνες” στο Δήμο Πλατανιά.
    • Νέο 5στερο ξενοδοχείο με την επωνυμία “PILOTS ISLAND” 278 κρεβατιών θα κατασκευαστεί στο Δήμο Αποκορώνου.
    • Σύνθετη τουριστική επένδυση ετοιμάζεται να γίνει και στη θέση “Θόλος” Καβουσίου του Δήμου Ιεράπετρας από την “Ανώνυμη εταιρεία τουριστικών επιχειρήσεων Τ.Ε.Α.Β. Α.Ε.”, όπου προβλέπονται 1.044 κλίνες.
    • Στο Λασίθι, στον Αγιο Νικόλαο αναβαθμίζεται και γίνεται 5στερο το ξενοδοχείο “NOVERIAN” με φορέα του έργου (εκμισθωτή) την εταιρεία “Χνάρης Ζαχαρίας και ΣΙΑ ΑΕΞΤΕ”.
    • Στη θέση Ανισσαράς του Δήμου Χερσονήσου η εταιρεία του Παντελή Σαπουνάκη αναβαθμίζει και αυξάνει κατά 1.148 τις κλίνες του ξενοδοχείου Lyttos Beach.
    • H μεγαλύτερη επένδυση της Κρήτης που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης παραμένει η δημιουργία του τουριστικού παραθεριστικού χωριού “Elounda Hills” της εταιρείας Mirum Hellas, με 2.734 συνολικές κλίνες. Είναι το όνειρο ζωής του Βιτάλι Μπορίσοφ, που αποφάσισε να επενδύσει στην Κρήτη 700 εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργήσει στην Ελούντα ένα τουριστικό χωριό, μοναδικό στην ανατολική Μεσόγειο.

    Πηγή: patris.gr

    Ρεπορτάζ: Άννα Κωνσταντουλάκη

    Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
    Εγγραφή στο Newsletter

    Facebook Twitter Linkedin
    Επενδύσεις

    διαβάστε ακόμα

    δημοφιλέστερα