Σε εταιρεία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μισθώθηκε η Ακτή Βάρκιζας

30 Nov 2023, 13:49 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Σε εταιρεία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μισθώθηκε η Ακτή Βάρκιζας

Facebook Twitter Linkedin

Στην εταιρεία «Black Wave Varkiza», που συνδέεται με τον όμιλο Γιαννακόπουλου της ΒΙΑΝΕΞ, μισθώθηκε από τον Δήμο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης η Ακτή Βάρκιζας (οργανωμένη ακτή και ελεύθερη παραλία).

Η μίσθωση είναι για 25 χρόνια με τίμημα 1,31 εκατ. ευρώ ετησίως κι επιπλέον 6% επί του τζίρου.

Οι υπογραφές μεταξύ του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, «έπεσαν» στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης χθες Τετάρτη.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (που είναι ιδιοκτήτης και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός), δήλωσε μετά τη συμφωνία:

«Θα επιδιώξουμε η Ακτή να γίνει πόλος έλξης και πέραν των καλοκαιρινών μηνών, σκοπεύουμε να προσδώσουμε τη χαμένη αίγλη με προφανή τον στόχο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να λειτουργήσει με νέο πρόσωπο, ανανεωμένη για την επόμενη χρονιά, τη θερινή σεζόν του 2024».

Ο επενδυτής, όπως αναφέρεται στη σύμβαση μίσθωσης, δικαιούται να επιβάλει είσπραξη αντιτίμου για την είσοδο του κοινού μόνο στην οργανωμένη ακτή, αλλά θα επιτρέπει στους δημότες την πρόσβαση χωρίς καταβολή αντιτίμου. Οι χρήσεις που προτείνονται είναι εστιατόρια, αναψυκτήρια, καταστήματα με είδη σχετικά με την ακτή, γήπεδα και χώροι ευεξίας, ενώ προτείνεται επίσης να σχεδιαστούν γήπεδα τένις, μπάσκετ, χώροι αθλοπαιδειών, παιδική χαρά, ένα υπαίθριο σινεμά 300 θέσεων και ένα αμφιθέατρο 100 θέσεων.

Τα έργα για την υλοποίηση της επένδυσης θα ξεκινήσουν το 2024 και θα απορροφήσουν πάνω από 15 εκατ. ευρώ.

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα