8 επενδυτικά σχέδια ενδιαφέρονται για το λιμάνι του Βόλου
03 Feb 2023, 18:19 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
TornosNews.gr
Οκτώ επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν φακέλους Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε. μέσω πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.
Τα 8 σχήματα είναι:
• Advance Properties O.O.D.
• Κοινοπραξία Goldair Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε.
• Κοινοπραξία Intrakat A.E. – TΕΚΑΛ Α.Ε.
• Κοινοπραξία Israel Shipyards Ltd – Χαλυβουργία Ελλάδος Α.Ε.
• Mariner Capital Ltd
• QTerminals W.L.L.
• ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
• Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.
Μετά την αξιολόγηση των υποβληθέντων φακέλων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια προεπιλογής θα κληθούν να συμμετάσχουν στη Β φάση του διαγωνισμού (φάση δεσμευτικών προσφορών).
Η Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της Ο.Λ.Β. Α.Ε. έχει διάρκεια 60 ετών από την υπογραφή της και λήγει το 2062. Οι κύριες δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνουν υπηρεσίες εμπορευμάτων και εμπορευματοκιβωτίων, χάλυβα και παλιοσίδερα, ξηρό και υγρό χύδην φορτίο και υπηρεσίες επιβατών, συμπεριλαμβανομένων ferry boat προς τις Σποράδες, καθώς και δραστηριότητες κρουαζιέρας.
Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ορίσει την «Deloitte Business Solutions S.A.» και την «EuroconsultantsΕΣΥΜΒ +4,25% S.A.» ως χρηματοοικονομικούς του συμβούλους, την «Ποταμίτης Βεκρής Δικηγορική Εταιρία» ως νομικό του σύμβουλο και την «Doxiadis Associates» ως τεχνικό του σύμβουλο αναφορικά με τη διαγωνιστική διαδικασία και τη συναλλαγή.
Το who is who των υποψηφίων
- Η Advance Properties είναι ένας βουλγαρικός όμιλος με διαφοροποιημένες δραστηριότητες που ιδρύθηκε από την οικογένεια Domuschiev, ο οποίος διαθέτει σήμερα επενδύσεις σε 107 θυγατρικές και 4 συνδεδεμένες εταιρείες σε 26 χώρες. Οι δραστηριότητές της επικεντρώνονται κυρίως στα φαρμακευτικά προϊόντα, τη ναυτιλία (32 bulk carriers και 6 υπό κατασκευή) και τη διαχείριση λιμένων (2 τερματικοί σταθμοί λιμένων στο Μπουργκάς), και άλλες δραστηριότητες, που συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων, ακίνητα και ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές.
- O Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα, εισηγμένος στο Χ.Α. με δραστηριότητες σε 16 χώρες παγκοσμίως, στους τομείς των υποδομών, της παραγωγής, προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας από θερμικές πηγές και ΑΠΕ, των παραχωρήσεων, της διαχείρισης απορριμμάτων και της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων.
- Οι εταιρείες της κοινοπραξίας Goldair Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε είναι μέλη του Ομίλου Goldair, έναν από τους μεγαλύτερους Ελληνικούς ομίλους εταιρειών στους τομείς του τουρισμού και των μεταφορών. Οι δραστηριότητές του περιλαμβάνουν εκπροσώπηση αεροπορικών εταιρειών στην Ελλάδα, διαχείριση εδάφους αεροσκαφών και επιβατών, υπηρεσίες μεταφοράς φορτίου, αποθήκευση, διαχείριση και διανομή, καθώς και εσωτερικές και διεθνείς τουριστικές υπηρεσίες, διεθνή συνέδρια, εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
- Με έδρα στην Ελλάδα και σημαντική διεθνή παρουσία, η Intrakat κατέχει ηγετική θέση στον κατασκευαστικό τομέα της χώρας με ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων, το οποίο περιλαμβάνει δημόσια έργα υποδομών, ΣΔΙΤ – Παραχωρήσεις, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) – περιβαλλοντικά και έργα ανάπτυξης ακινήτων.
- Η ΤΕΚΑΛ Α.Ε. είναι ελληνική κατασκευαστική εταιρεία με τεχνογνωσία σε λιμενικά και εξειδικευμένα κατασκευαστικά έργα και δραστηριοποιείται στους τομείς της πολιτικής μηχανικής, της μηχανικής, της κατασκευής κτιριακών εγκαταστάσεων, καθώς και στην παροχή ποικιλόμορφων υπηρεσιών που άπτονται των τομέων αυτών στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Ν. Ευρώπης.
- Η Israel Shipyards Industries είναι ένας ισραηλινός όμιλος, μερικώς εισηγμένος στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ. Οι δραστηριότητες του ομίλου περιλαμβάνουν τρεις κύριους τομείς, και συγκεκριμένα, τον ναυτιλιακό τομέα (ναυπηγικές και επισκευαστικές υπηρεσίες και εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν το Ναυτικό και τις εμπορικές θαλάσσιες αγορές), τον λιμενικό τομέα (φόρτωση και εκφόρτωση φορτίου, στο μοναδικό ιδιόκτητο λιμάνι του Ισραήλ, στον κόλπο της Χάιφα ) και τον κλάδο του τσιμέντου με προϊόντα για τον κατασκευαστικό κλάδο. Επιπλέον, ο όμιλος παρέχει υπηρεσίες logistics και υποστήριξης για την υπεράκτια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και τη ναυτιλία φορτίου σε όλο τον κόσμο.
- Η Χαλυβουργία Ελλάδος είναι ελληνική εταιρεία, συμφερόντων της οικογένειας Μάνεση, παραγωγής και επεξεργασίας σιδήρου πάσης μορφής καθώς και εμπορίας προϊόντων σιδήρου και άλλων μετάλλων, με εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο (υπό συμφωνία εξυγίανσης με HIG Capital), το Βελεστίνο και το Βόλο.
Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter
διαβάστε ακόμα
-
Πουλήθηκε χαρτοφυλάκιο 72 ξενοδοχείων- ποια είναι η κοινοπραξία, που το αγόρασε- τα μισά σε νησιά του Αιγαίου 24/03 | 11:26
-
Προέγκριση μελέτης Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το έργο «LIMNOS RESORT» 24/03 | 07:01
-
Προς παράδοση το εμβληματικό ακίνητο στην Πανεπιστημίου (π.Ιντεάλ) για τη δημιουργία ξενοδοχείου από τον Όμιλο Μήτση 24/03 | 07:45
-
Πράσινο φως για 2 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Κάρπαθο και Κω 21/03 | 08:18
-
Αλλαγή χρήσης κτιρίου γραφείων σε διαμερίσματα στα Χανιά - Νέο ξενοδοχείο στην Πάργα 20/03 | 08:30
-
Πράσινο φως για 2 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πάργα και Νέα Πέραμο 20/03 | 08:45
-
Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία στην παραλία Πεταλούς και στο Παλιούρι 17/03 | 08:33
-
Επέκταση ξενοδοχείου στην Κω από 50 σε 276 κλίνες - αναβάθμιση και επέκταση του Lyttos Beach στη Χερσόνησο 16/03 | 08:55
-
Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία σε Σίφνο και Παξούς 16/03 | 08:55
-
«Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ»: Πάνω από 1.160 αιτήσεις σε ένα 10ήμερο 14/03 | 14:26
δημοφιλέστερα
- 1 EE | Πιο οικονομική η επισκευή προϊόντων από την αντικατάσταση - νέα δικαιώματα στους καταναλωτές 25.03.2023 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ
- 2 Σχέδιο στη Γαλλία για μείωση των δημόσιων δαπανών 26.03.2023 | ΚΟΣΜΟΣ
- 3 Πουλήθηκε χαρτοφυλάκιο 72 ξενοδοχείων- ποια είναι η κοινοπραξία, που το αγόρασε- τα μισά σε νησιά του Αιγαίου 24.03.2023 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 4 Επανεκκίνηση με αποφασιστικότητα και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες… 25.03.2023 | ΑΠΟΨΗ
- 5 Βατικανό: Ιστορική η επιστροφή θραυσμάτων του Παρθενώνα 25.03.2023 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
- 6 Ευρωπαϊκή Σύνοδος CLIA: 20% επάνω από το 2019 οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην Ελλάδα - Καθυστερήσεις στο σύστημα καταγραφής επιβατών 24.03.2023 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
- 7 Τουρισμός 2070: Διαβατήρια καρδιακών παλμών, 3D εκτύπωση φαγητού & ρούχων, ολογραφικό προσωπικό και ιπτάμενα ταξί 24.03.2023 | ΤΑΣΕΙΣ
- 8 ACI World: Πανευρωπαϊκές διακρίσεις για τα αεροδρόμια Αθήνας/ Θεσσαλονίκης στην ικανοποίηση επιβατών 24.03.2023 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 9 Ηνωμένο Βασίλειο: Έως το 2024 θα συντελεστεί η μεγαλύτερη επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου από το 1956 26.03.2023 | ΑΓΟΡΕΣ
- 10 Ανησυχητικά τα στοιχεία για τη γήρανση του πληθυσμού στην Ελλάδα | Κέντρο για τους Πληθυσμούς ιδρύει στην Κρήτη ο ΟΟΣΑ 24.03.2023 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ