Έγκριση με 11 όρους της αρχιτεκτονικής μελέτης της μεγάλης τουριστικής επένδυσης στα Αστέρια Γλυφάδα

22 Dec 2020, 10:15 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Έγκριση με 11 όρους της αρχιτεκτονικής μελέτης της μεγάλης τουριστικής επένδυσης στα Αστέρια Γλυφάδα

Facebook Twitter Linkedin

H Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς ενέκρινε θέτοντας 11 όρους την αρχιτεκτονική μελέτη για το συγκρότημα Αστέρια Γλυφάδας, επανάχρηση και εκσυγχρονισμός του ξενοδοχείου δυναμικότητας 400 κλινών 5 αστέρων.επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος 58, καθώς δεν προκύπτει βλάβη επί των υφιστάμενων αρχαιοτήτων και αρχαιολογικών χώρων της περιοχής.

Οι όροι που ετέθησαν μεταξύ άλλων αφορούν στα εξής:

-Να συνταχθούν πλήρεις μελέτες ανάδειξης, φωτισμού, συντήρησης και αποκατάστασης των υφισταμένων αρχαιοτήτων και του περιβάλλοντος χώρου αυτών, σύμφωνα με σχετικό όρο. Οι ως άνω μελέτες να συνταχθούν σε συνεργασία με την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις του φορέα της συστηματικής ανασκαφής στη θέση, δηλαδή της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας.

-Η δαπάνη για την εκπόνηση και υλοποίηση των ως άνω μελετών να βαρύνει τον Κύριο του Έργου.

-Να εξεταστεί η δυνατότητα σύνδεσης-ενοποίησης των δύο αρχαιολογικών περιπάτων, για τους οποίους δεν υπάρχει αντίρρηση ως προς τη χάραξη και τα υλικά. Επιπλέον, να εξεταστεί το ενδεχόμενο περίληψης της θέσης εντοπισμού των αρχαιοτήτων στο πρώην Καφέ-Μπαρ “Dreams” στον αρχαιολογικό περίπατο, στο ΒΑ τμήμα του ακινήτου.

-Ο αριθμός των πινακίδων σήμανσης και ενημέρωσης, τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και η ακριβής θέση τοποθέτησης αυτών, καθώς και η χάραξη και τα υλικά των επιμέρους προσβάσεων στις αρχαιολογικές θέσεις να προσδιοριστούν στο στάδιο εκπόνησης των μελετών ανάδειξης.

-Για την κοπή των δένδρων που θα απαιτηθεί, γενικά και ειδικά στο πλαίσιο εφαρμογής σχετικού όρου, να εξασφαλιστούν οι σχετικές εγκρίσεις από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες.

 
 
 
 
 
 
ΑπάντησηΠροώθηση
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα