Πράσινο φως για νέο ξενοδοχείο σε 8όροφο κτίριο στη Βουκουρεστίου- Eξελίξεις για την επένδυση στο Σαρόγλειο Μέγαρο

13 Nov 2020, 10:18 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Πράσινο φως για νέο ξενοδοχείο σε 8όροφο κτίριο στη Βουκουρεστίου- Eξελίξεις για την επένδυση στο Σαρόγλειο Μέγαρο

Facebook Twitter Linkedin

Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να έχει περιορίσει στο ελάχιστο την τουριστική δραστηριότητα όμως το ενδιαφέρον επενδυτών για την υλοποίηση νέων επιχειρηματικών σχεδίων στον ξενοδοχειακό χώρο παραμένει ενεργό.

Μία από τις τελευταίες άδειες που χορηγήθηκαν αφορά στη δημιουργία ενός νέου ξενοδοχείου σε ακίνητο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αλ. Σούτσου και Βουκουρεστίου 30 στο κέντρο της Αθήνας. Η άδεια χορηγήθηκε στην μισθώτρια εταιρεία GLI TRIVONIANOU 14 IKE. Ειδικότερα, η άδεια αφορά σε αλλαγή χρήσης τμήματος του 8όροφου κτιρίου γραφείων σε ξενοδοχείο και διαρρύθμιση υφιστάμενου ισογείου για κατάστημα εστίασης (υφιστάμενη χρήση καταστημάτων).

Στο μεταξύ, εξελίξεις υπάρχουν και στην περίπτωση του Σαρόγλειου Μεγάρου το οποίο βρίσκεται επί της οδού Σταδίου 65 στην Ομόνοια και πρόκειται να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο από την μισθώτρια εταιρεία ΡΙΝΑΣΙΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού- συνιδιοκτήτης του ακινήτου με ΛΑΕΔ- που έχει ενοικιάσει το Σαρόγλειο Μέγαρο στην εν παραπάνω εταιρεία ανέθεσε στο Τεχνικό Γραφείο Σωτήριος Γρατσάνης την παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την υποστήριξη της κοινοπραξίας ΜΤΣ-ΛΑΕΔ στην παρακολούθηση εκτέλεσης των εργασιών και του συνολικού κόστους επένδυσης για την ανακατασκευή του Σαρόγλειου Μεγάρου.

Σημειώνεται ότι η μίσθωση από τις 20.07.2018 οπότε συνάφθηκε η σχετική σύμβαση έχει διάρκεια 25 έτη με δυνατότητα παράτασης για άλλα 25 έτη ύστερα από σύμφωνη γνώμη και των 2 μερών. Η μισθώτρια εταιρεία εκτιμά ότι η επένδυση για την μετατροπή του ακινήτου σε ξενοδοχείου θα υπερβεί τα 18 εκατ. ευρώ.

 

 

 

 

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα