Πράσινο φως για αλλαγή χρήσης 4όροφου κτιρίου σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

29 Sep 2020, 10:31 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Πράσινο φως για αλλαγή χρήσης 4όροφου κτιρίου σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

Facebook Twitter Linkedin

Η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς ενέκρινε την αλλαγή χρήσης τετραώροφου κτιρίου κατοικιών σε ξενοδοχείο σε κτίριο επί της οδού Ευριπίδου 82 περιοχή “Ψυρρή” στην Αθήνα, ιδιοκτησίας “ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”.

Επίσης, ενέκρινε εργασίες εσωτερικών διαρρυθμίσεων-αλλαγής διαμερισματοποίησης, επισκευής φέροντος οργανισμού, διαμόρφωσης κοινοχρήστων χώρων και κατασκευής πισίνας. Οι εγκρίσεις δόθηκαν καθώς οι αιτούμενες εργασίες και χρήση δεν επηρεάζουν τον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο της πόλης των Αθηνών και μνημεία αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών και δεν αλλοιώνουν τη δομή και τον χαρακτήρα του οικισμού.

Μεταξύ των όρων που ετέθησαν είναι:

 - Οι εργασίες και η χρήση να είναι σύμφωνες με τις ισχύουσες στην περιοχή πολεοδομικές, κτιριοδομικές και λοιπές διατάξεις, που δεν άπτονται της προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

- Εάν κατά τη διάρκεια των ανωτέρω εργασιών απαιτηθούν εκσκαφικές εργασίες, αυτές να πραγματοποιηθούν με την επίβλεψη της Eφορείας Αρχαιοτήτων Αθυνών η οποία πρέπει να ενημερωθεί εγκαίρως προκειμένου να ορισθεί επιβλέπων υπάλληλος της.

Όσον αφορά εσωτερικές διαρρυθμίσεις ή άλλο έργο στο εσωτερικό του κτιρίου, οι εργασίες αυτές δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού.

 

 

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα