Στην οικογένεια Καντιληεράκη μισθώνεται 6όροφο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας

29 Nov 2019, 07:19 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Στην οικογένεια Καντιληεράκη μισθώνεται 6όροφο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας

Facebook Twitter Linkedin

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση ενέκρινε την απόφαση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.) για την εκμίσθωση 6όροφου κτιρίου επί της οδού Διδότου 30 και Μαυρομιχάλη στην Αθήνα, στην εταιρεία ΘΕΡΙΣΣΟ– ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Ο σχετικός διαγωνισμός όπως είχε αποκαλύψει το Τornos News καρακυρώθηκε στην παραπάνω εταιρεία που ελέγχεται από την οικογένεια Καντιληεράκη η οποία δραστηριοποιείται ξενοδοχειακά κυρίως στα Χανιά, ενώ συμμετέχει στο επιχειρηματικό σχήμα που λειτούργησε πριν από λίγους μήνες επί της οδού Ερμού το ξενοδοχείο Elia Ermou Athens Hotel.

Το κτίριο που μισθώνεται από την ΘΕΡΙΣΣΟ– ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  είναι εξαώροφο με υπόγειο βοηθητικών χώρων, 3 ισόγεια καταστήματα με πατάρια και διαμερίσματα στους ορόφους. Το ακίνητο αποτελούσε την έδρα των υπηρεσιών του τέως Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ηλεκτρολόγων Ελλάδος (Τ.Ε.Α.Η.Ε.) που ήταν ο αρχικός ιδιοκτήτης του από το 1948 μέχρι 2011 όταν εκκενώθηκε. Η ευρύτερη γειτονιά του ακινήτου χαρακτηρίζεται από τις πλατείες, Ομονοίας, Κλαυθμώνος και την Ακαδημία/ Πανεπιστήμιο/ Βιβλιοθήκη, επί της οδού Πανεπιστημίου. Το φυσικό περιβάλλον της περιοχής είναι καθαρά αστικό και βελτιώνεται αισθητά όσο προχωρούμε Βορειοανατολικά προς το Κολωνάκι και Λυκαβηττό.

Η επιτρεπόμενη από το Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. χρήση του ακινήτου, αναφέρεται σε διαμερίσματα, καταλύματα φιλοξενίας ή γραφεία στους ορόφους και πάσης εμπορικής δραστηριότητας στο ισόγειο.  Λόγω της ύπαρξης μεγάλου όγκου αρχειακού υλικού και παλαιών γραφείων, επίπλων και μηχανημάτων εντός του ακινήτου, η παράδοσή του στον πλειοδότη θα γίνει εντός τριμήνου από την κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού στον πλειοδότη από το Δ.Σ. του Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π., ώστε να δοθεί στο Φορέα ο χρόνος για την επιμελή εκκένωσή του.

Η εκμίσθωση του ακινήτου γίνεται για διάστημα 12 ετών και θα αρχίσει από την ημερομηνία υπογραφής του σχετικού μισθωτηρίου. Παρέχεται η δυνατότητα παράτασης για μέχρι επιπλέον 12 έτη σωρευτικά, άνευ διαγωνισμού, μετά από αίτημα του μισθωτή και σύμφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Φορέα, ή του όποιου Φορέα διαδεχθεί αυτόν. 

 

 

 

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα