Τουρισμός | FTI: Συζητήσεις με το νέο επενδυτή για τα χρέη, με ενδεχόμενο κουρέματος

25 Apr 2024, 22:42 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Τουρισμός | FTI: Συζητήσεις με το νέο επενδυτή για τα χρέη, με ενδεχόμενο κουρέματος

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις
  • Η Επιτροπή Τουρισμού της Bundestag, του εθνικού κοινοβουλίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, εξέτασε στη χθεσινή του συνεδρίαση το ζήτημα του ενδεχόμενου κουρέματος του χρέους του τουρ οπερέιτορ FTI, μετά την εξαγορά του από κοινοπραξία με επικεφαλής την αμερικανική επενδυτική εταιρεία Certares.

Υπενθυμίζεται ότι ο FTI έλαβε από το Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης (WSF) τρεις οικονομικές ενισχύσεις, συνολικού ύψους 603 εκατ. ευρώ, κατά την περίοδο της πανδημίας για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, που καθήλωσε τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο. 

Στη σημερινή έκθεση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών, που αποκαλύπτει το turistik aktuell,  τονίζεται ότι "το WSF δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από την αποπληρωμή των μέτρων σταθεροποίησης που χορηγήθηκαν στην FTI Touristik GmbH".

Ωστόσο, αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο κουρέματος της οφειλής, καθώς στην έκθεση αναφέρεται ότι το WSF βρίσκεται σε συζητήσεις με την κοινοπραξία, που συμφώνησε για την εξαγορά του FTI, εξετάζοντας και την "πιθανή αγορά των απαιτήσεων του WSF από το νέο επενδυτή".

Διαβάστε επίσης

 Ο FTI υπόσχεται στους ξενοδόχους έγκαιρες πληρωμές

FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της γερμανικής Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα