FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της γερμανικής Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

23 Apr 2024, 16:05 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της γερμανικής Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αύριο, Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Τουρισμού της Bundestag, του εθνικού κοινοβουλίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, για να συζητήσει το ενδεχόμενο κούρεμα χρέους του τουρ οπερέιτορ FTI.

Είναι το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης της μη δημόσιας συνεδρίασης, με τίτλο «Έκθεση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης σχετικά με το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από την επιστροφή της ενίσχυσης που χορηγήθηκε στον ταξιδιωτικό πράκτορα FTI από το Κρατικό Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης (κούρεμα χρέους) προκειμένου να καταστεί δυνατή η λήψη της από άλλη εταιρεία».

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Απριλίου ανακοινώθηκε ότι ο FTI περνά στα χέρια κοινοπραξίας, με επικεφαλής την Certares, μια παγκόσμια επενδυτική εταιρεία. Η κοινοπραξία θα διαθέσει 125 εκατ. ευρώ «για την επόμενη φάση ανάπτυξης και τη χρηματοδότηση του ψηφιακού μετασχηματισμού» του τρίτου μεγαλύτερου τουρ οπερέιτορ της Ευρώπης.

Ο FTI έλαβε περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης (WFS) για να ανταποκριθεί στα προβλήματα που προέκυψαν από την πανδημία του COVID. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, υπήρχε επίσης τραπεζικό δάνειο ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ, για το 90% του οποίου εγγυήθηκαν η η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η πολιτεία της Βαυαρίας.

Προφανώς το οµόσπονδο «Ελεύθερο Κράτος της Βαυαρίας» είναι έτοιμο τώρα να αποδεχθεί κούρεμα του χρέους, κάτι που θα ξεκαθαρίσει αύριο στην Επιτροπή Τουρισμού της Bundestag.

Σημειώνεται ότι άλλοι μεγάλοι τουριστικοί Όμιλοι, όπως η Lufthansa και η TUI, έχουν ήδη αποπληρώσει τα δάνειά τους από το WSF.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα