Η Google αυξάνει της λειτουργίες της τεχνητής νοημοσύνης στα ταξίδια

21 Sep 2023, 15:16 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Η Google αυξάνει της λειτουργίες της τεχνητής νοημοσύνης στα ταξίδια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Google ενσωματώνει περαιτέρω το προϊόν της τεχνητής νοημοσύνης (AI) Bard στις εφαρμογές και υπηρεσίες της, δίνοντας στο Bard τη δυνατότητα να απαντά σε πιο συγκεκριμένα ταξιδιωτικά αιτήματα.

Οι χρήστες του Bard από τις 19 Σεπτεμβρίου καλούνται να συνδεθούν με άλλους λογαριασμούς τους στη Google, όπως το Gmail, τα Docs και το Drive, ώστε το Bard να έχει τη δυνατότητα να συνοψίζει και να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες του προφίλ των χρηστών, όπως μελλοντικά ταξιδιωτικά σχέδια.

Το Bard θα ενσωματωθεί επίσης στο YouTube, στο Google Maps, στο Google Flights και στο Google Hotels, και θα μπορεί να συμπεριλαμβάνει στις απαντήσεις του δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

Οι συζητήσεις με το Bard που σχετίζονται με ταξιδιωτικά σχέδια, μπορούν εύκολα να κοινοποιηθούν σε άλλους μέσα από τη λειτουργία link-sharing του Bard.

Η Google παρέχει κάποιες εντολές που μπορεί να αξιοποιούν οι χρήστες δοκιμάζοντας τις νέες δυνατότητες του Bard, όπως η ερώτηση για μια λίστα με τα υπέρ και τα κατά ενός ταξιδιού στη Λίμνη Tahoe ή στο Yosemite για μια απόδραση Σαββατοκύριακου από το Σαν Φρανσίσκο, η ερώτηση για κοντινές ατραξιόν στη γειτονιά Condesa της πόλης του Μεξικού, και ο εντοπισμός κράτησης ξενοδοχείου στο λογαριασμό Gmail ενός χρήστη του με πληροφόρηση για τη γειτονιά και τα κοντινά εστιατόρια.

Η Google τονίζει ότι τυχόν προσωπικά δεδομένα στα οποία μπορεί να έχει πρόσβαση το Bard δεν θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση του μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί το ευρύ κοινό και ότι η πρόσβαση μπορεί να απενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα