Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο

24 Apr 2024, 07:27 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο

Facebook Twitter Linkedin

Η Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής Περιβαλλοντικής και Αγροτικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για την υφιστάμενη δραστηριότητα: «Εκσυγχρονισμός Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων» στη Χίο.

Ειδικότερα, η υφιστάμενη δραστηριότητα αφορά τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου κτίσματος της Μονάδας Ιαματικής Θεραπείας και περιλαμβάνει νέα εσωτερική διαρρύθμιση, και ενσωμάτωση νέων λειτουργιών εντός του κτιρίου, που θα αξιοποιούν κατά το μέγιστο δυνατό τις θεραπευτικές ιδιότητες του θερμού και πόσιμου νερού της πηγής των Αγιασμάτων, αλλά και το θαλασσινό νερό, με σκοπό να αναβαθμίσουν την δυναμικότητα του υδροθεραπευτηρίου, ώστε να λειτουργήσει ως μια πρότυπη Μονάδα Ιαματικής Θεραπείας.

Η δυναμικότητα του υδροθεραπευτηρίου προσδιορίζεται σε 29,2 ΜΙΠ (Μονάδα Ισοδύναμου Πληθυσμού). Ο μέγιστος αριθμός των επισκεπτών στη Μονάδα κατά την περίοδο αιχμής (μήνας Αύγουστος) είναι 1.350άτομα ανά μήνα, και ο αριθμός του προσωπικού είναι 10 άτομα ανά ημέρα.

Ειδικότερα, οι νέες χρήσεις που αναφέρονται στη Μελέτη αφορούν μεταξύ άλλων εσωτερική πισίνα υδροθεραπείας, που θα προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα για ομαδικές ιαματικές λούσεις, ιαματική υδροθεραπεία, υδρομασάζ, κινησιοθεραπεία και γυμναστική, Ομαδικές ιαματικές λούσεις, Ατομικές ιαματικές λούσεις, Υδρόλουτρο για υγεία και ευεξία, Φυσιοθεραπεία και μασάζ χαλάρωσης και αναζωογόνησης, Αίθουσα γυμναστικής και Εξωτερικό χώρο χαλάρωσης και ευεξίας στο δώμα του κτιρίου.

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα