Δήμος Θέρμης: Διαγωνισμός για την εκμίσθωση 30 στρεμμάτων - προβλέπονται και τουριστικές χρήσεις

08 Apr 2024, 07:23 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Δήμος Θέρμης: Διαγωνισμός για την εκμίσθωση 30 στρεμμάτων - προβλέπονται και τουριστικές χρήσεις

Facebook Twitter Linkedin

Ο Δήμος Θέρμης ενέκρινε τη μακροχρόνια εκμίσθωση έκτασης 30.288,06 τ.μ.  για τη δημιουργία χώρου Ειδικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων ως κυρίαρχη χρήση και Εστίασης, Αναψυκτηρίων, Τουριστικών καταλυμάτων, εγκαταστάσεων ειδικής τουριστικής υποδομής και λοιπών τουριστικών επιχειρήσεων, ως συνοδές χρήσεις.

Η διάρκεια εκμίσθωσης ορίστηκε σε 49 έτη. Στόχος είναι η ανάπτυξη πολυεπίπεδων εγκαταστάσεων από ιδιώτη με υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών, ώστε να αποτελέσουν πόλο έλξης ενδιαφερομένων για τον αθλητισμό, τον τουρισμό, την αναψυχή, με αποτέλεσμα τη μεγάλη προβολή του τόπου και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Η επένδυση αυτή αναμένεται να συμβάλλει στη μακροχρόνια προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος της περιοχής, που είναι ακραία υποβαθμισμένο και αποτελεί απώτερο στόχο του Δήμου για την ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, η γειτνίαση τέτοιων σπουδαίων εγκαταστάσεων με το υφιστάμενο φράγμα Βασιλικών, θα δημιουργήσει συνθήκες περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής με αξιοποίηση του υδάτινου στοιχείου του φράγματος. Οι όροι διακήρυξης της Δημοπρασίας θα καθοριστούν από τη Δημοτική Επιτροπή.

Τα 30 στρέμματα αποτελούν μέρος μίας έκτασης, εμβαδού 379 στρεμμάτων, που μεταβιβάστηκε από το Υπουργείο Γεωργίας στην τότε Κοινότητα Βασιλικών. Πρόκειται για τα παλιά μεταλλεία Βασιλικών, ένα τοπίο που αποτελεί μια πληγή για το περιβάλλον.

Το αμείωτο ενδιαφέρον της διοίκησης του Δήμου να βρει τρόπο αξιοποίησης της έκτασης, οδήγησε στη λεπτομερή αποτύπωση του συνόλου των 379 στρεμμάτων, μέσα στα οποία υφίστανται τα 30 στρέμματα τα οποία δεν έχουν δασικό χαρακτήρα, έχουν ομαλό ανάγλυφο, και θα μπορούσαν να υποδεχτούν υποδομές για δράσεις αθλητισμού.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη νομοθεσία, για την επιφάνεια αυτή, έπρεπε να προσδιοριστούν οι επιτρεπόμενες χρήσεις, μετά από πολύπλοκη διαδικασία έκδοσης γνωμοδοτήσεων και αδειών. Μετά από επίπονη και μακροχρόνια προσπάθεια, ο Δήμος κατάφερε να πάρει έγκριση για το τμήμα των 30 στρεμμάτων, για χρήσεις Αθλητισμού και Εστίασης, Αναψυκτήρια, Καταλύματα και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις. Έτσι άνοιξε ο  δρόμος για μια ενδεχόμενη σημαντική επένδυση που θα δημιουργήσει οικονομικό προϊόν, θα ενισχύσει την τοπική οικονομία και στην προοπτική του, σε σχέση με το γειτονικό φράγμα των Βασιλικών, θα αλλάξει ριζικά το τοπίο στην περιοχή.

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα