Πτώχευση FTI | Τι θα γίνει με τα ξενοδοχεία Meeting Point Hotels στη Μεσόγειο και στην Ελλάδα

17 Jun 2024, 11:45 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

TornosNews.gr

Πτώχευση FTI | Τι θα γίνει με τα ξενοδοχεία Meeting Point Hotels στη Μεσόγειο και στην Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Επηρεάζονται και πόσο τα ξενοδοχεία της Meeting Point Hotels (MP Hotels) από τις αιτήσεις πτώχευσης του Ομίλου FTI και ορισμένων θυγατρικών του;

Στο ερώτημα επιχειρεί να δώσει απάντηση το touristik actuell. Ιδού τα βασικά σημεία του δημοσιεύματος:

  • Όπως έχουν τα πράγματα, η θυγατρική Meeting Point Hotels δεν επηρεάζεται από την πτώχευση. Τα ξενοδοχεία με τα εμπορικά σήματα Labranda, Lemon & Soul, Design Plus, Kairaba και MP Hotels συνεχίζουν να λειτουργούν και δέχονται κρατήσεις.
  • «Όσο τα ξενοδοχεία είναι ανοιχτά, οι επισκέπτες μας θα ταξιδεύουν κανονικά», αναφέρει η TUI. Εάν τα ξενοδοχεία κλείσουν - για οποιονδήποτε λόγο - τότε οι επισκέπτες θα πρέπει να κάνουν εκ νέου κράτηση σε άλλα ξενοδοχεία. Η πιο σημαντική μάρκα FTI στο χαρτοφυλάκιο της TUI είναι τα ξενοδοχεία Labranda.
  • Οι ξενοδόχοι στα Κανάρια Νησιά, έναν από τους βασικούς προορισμούς των MP Hotels, επιβεβαιώνουν ότι συνεχίζουν να δέχονται κρατήσεις - και τις λαμβάνουν. Μετά από μια μικρή βουτιά στις κρατήσεις λίγο μετά την ανακοίνωση της αφερεγγυότητας της FTI, οι κρατήσεις επανήλθαν  Οι κρατήσεις προέρχονται από τουριστικούς πράκτορες όπως οι TUI, Dertour και Vtours, αλλά και από διαδικτυακές πύλες όπως την Booking και την Holidaycheck ή απευθείας από πελάτες ή ταξιδιωτικά γραφεία.
  • Όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, μόνο μια χούφτα από τα περισσότερα από 50 ξενοδοχεία, ανήκουν ιδιοκτησιακά στην MP Hotels. Μένει να δούμε, αναφέρει το δημοσίευμα, αν αυτές οι εγκαταστάσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται το δημοφιλές κλαμπ Aquaworld Belek, θα σαρωθούν από την πτώχευση του FTI. Εάν χρειαστεί, θα αναζητηθεί άλλος διαχειριστής.

Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων αναζητούν νέους συνεργάτες

  • Πολλοί άλλοι ιδιοκτήτες ήδη κάνουν ακριβώς αυτό. Η MP Hotels έχει συνήθως συνάψει σύμβαση διαχείρισης με τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τα οποία στη συνέχεια τα διαχειρίζεται ως Labranda και διατίθενται διεθνώς. Πολλοί ιδιοκτήτες αναζητούν πλέον όλο και περισσότερο εναλλακτικές λύσεις διαχείρισης.
  • Ειδικά οι ξενοδόχοι με υψηλή πληρότητα όλο το χρόνο, όπως στα Κανάρια Νησιά, πιθανότατα θα βρουν γρήγορα αυτό που αναζητούν. Σύμφωνα με πληροφορίες της ισπανικής βιομηχανικής υπηρεσίας Hosteltur, οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων Labranda Sandy Beach, Sandy Villas και Mythos Palace έχουν ήδη αποφασίσει να λύσουν τα συμβόλαιά τους.
  • Τους τελευταίους μήνες πριν από τη χρεοκοπία της FTI, ορισμένοι ξενοδόχοι είχαν ήδη αποφασίσει να αλλάξουν χειριστή. Η πρώην Labranda Bronze Playa στα νότια της Γκραν Κανάρια άνοιξε ξανά πρόσφατα ως Hotel Akeah Broncemar. Τον περασμένο Μάιο, ο ισπανικός όμιλος H10 Hotels ανακοίνωσε ότι αγόρασε το Labranda Costa Mogan, το οποίο ανακαινίστηκε μόλις το 2021.

Τι θα γίνει με τα ελληνικά ξενοδοχεία

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κέρκυρας corfupress.com, η κατάσταση με τις 5 ξενοδοχειακές μονάδες με συμβόλαια μακροχρόνιας μίσθωσης από την FTI στη χώρα μας, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ως εξής:

Οι ιδιοκτήτες των μονάδων σε Ρόδο και Κέρκυρα έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν μόνοι τους να λειτουργούν τα ξενοδοχεία τους και βρίσκονται ήδη σε διαπραγματεύσεις για την επόμενη μέρα. Ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης των ξενοδοχείων στην Κέρκυρα έχει, μάλιστα, ξεκινήσει συζητήσεις με το αμερικανικό fund της HIG, που ήδη συνεργάζεται και έχει πωλήσει ξενοδοχεία στο παρελθόν. Οι δύο πλευρές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για την επόμενη μέρα.

Τα ξενοδοχεία για φέτος, προφανώς και μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους, αφού δέχονται πελατεία όχι μόνο από το FTI, αλλά και άλλους tour operator.

Διαβάστε σχετικά:

Πτώχευση FTI | Ακυρώθηκαν όλα τα ταξίδια από τις 6 Ιουλίου και μετά- δεν βρέθηκε λύση- εξασφαλισμένα τα χρήματα των πελατών

Πτώχευση FTI | Με εταιρία της οικογένειας Ρίζου συνεχίζουν τα ξενοδοχεία της Meeting point στην Κέρκυρα

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα