ΗΠΑ | Η πλειονότητα των ξενοδοχείων δεν βρίσκει προσωπικό- ελλείψεις στην καθαριότητα στο 50%

11 Jun 2024, 12:09 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

TornosNews.gr

ΗΠΑ | Η πλειονότητα των ξενοδοχείων δεν βρίσκει προσωπικό- ελλείψεις στην καθαριότητα στο 50%

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη από την American Hotel & Lodging Association (AHLA) διαπιστώνει ότι πάνω από τα τρία τέταρτα των ξενοδοχείων (76 τοις εκατό) αντιμετωπίζουν έλλειψη προσωπικού το καλοκαίρι, ποσοστό που είναι υψηλότερο από τις αρχές του 2024

Επιπλέον, το 13 τοις εκατό των ερωτηθέντων ξενοδόχων ανέφερε ότι είναι σοβαρά υποστελεχωμένο, με τις ελλείψεις να επηρεάζουν την ικανότητά τους να λειτουργούν.

Αυτό συμβαίνει παρά τις προσπάθειες για αύξηση των αμοιβών, των παροχών και των προνομίων για την πρόσληψη και τη διατήρηση υπαλλήλων. Η μελέτη διαπίστωσε ότι, κατά τους τελευταίους έξι μήνες, το 86 τοις εκατό των ερωτηθέντων ξενοδόχων έχει αυξήσει τους μισθούς, το 52 τοις εκατό έχει προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία με τις ώρες εργασίας και το ένα τρίτο έχει διευρύνει τα οφέλη.

Ωστόσο, ένα τεράστιο 79 τοις εκατό ανέφερε ότι εξακολουθεί να μην μπορεί να καλύψει ανοιχτές θέσεις. Τα ξενοδοχεία στις ΗΠΑ πρόσθεσαν μόλις 700 θέσεις εργασίας τον περασμένο Μάιο .

Η μεγαλύτερη ανάγκη μακράν είναι η καθαριότητα, με το 50 τοις εκατό των ξενοδοχείων να αναδεικνύουν την εύρεση προσωπικού καθαριότητας ως την πρώτη τους ανάγκη

Για την αντιμετώπιση των ελλείψεων, η AHLA καλεί το Κογκρέσο να αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης και του εξορθολογισμού του νομικού καθεστώτος φιλοξενούμενων εργαζομένων H-2B, το οποίο επιτρέπει στους εργοδότες να προσλαμβάνουν εργαζομένους από άλλες χώρες με προσωρινές άδειες εργασίας για να καλύψουν μη γεωργικές θέσεις εργασίας που διαρκούν λιγότερο από ένα χρόνο.

Η Ένωση Αμερικανών Ξενοδόχων ζητεί επίσης από τους νομοθέτες να εγκρίνουν το Closing the Workforce Gap Act του 2024, ένα δικομματικό νομοσχέδιο που θα αντικαταστήσει το αυθαίρετο ετήσιο ανώτατο όριο των 66.000 βίζας φιλοξενουμένων H-2B με ένα νέο σύστημα κατανομής βίζας που βασίζεται στις ανάγκες.

Η ψήφιση του νόμου H-2 Improvements to Relieve Employers (HIRE) και του νόμου περί εξουσιοδότησης για τους αιτούντες άσυλο είναι επίσης βασικά βήματα που πρέπει να λάβει το Κογκρέσο για να βελτιώσει την κατάσταση του προσωπικού των ξενοδοχείων των ΗΠΑ, σύμφωνα με την AHLA.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα