Εγκαινιάστηκε το μουσείο Κρητικής Λαογραφίας της οικογένειας Κοκοτού

29 May 2024, 15:16 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

TornosNews.gr

Εγκαινιάστηκε το μουσείο Κρητικής Λαογραφίας της οικογένειας  Κοκοτού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το Σάββατο 26 Μαΐου στο χωριό Δαφνές του δήμου Ηρακλείου εγκαινιάστηκε το μουσείο κρητικής λαογραφίας του Σπύρου και της Ελιάνας Κοκοτού. Το κτήριο, το οποίο στεγάζει μια σπάνια συλλογή υφαντών και εικόνων, βρίσκεται εντός του πατρογονικού κτήματος της οικογένειας, το Κτήμα Βαρούχα, του οποίου η κεντρική κατοικία έχει αναδειχθεί σε διατηρητέο κτίσμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα.

Τον αγιασμό του μουσείου τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος ενώ τα εγκαίνια πραγματοποίησε η βουλευτής Χανιών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία και στην ομιλία της ανέφερε: “είναι σημαντικό το ότι  οι ξένοι θα μπορούν να έρχονται εδώ και θα μπορούν να καταλάβουν τον πολιτισμικό πλούτο της Κρήτης. ”Περαιτέρω, ευχαρίστησε τον Σπύρο Κοκοτό για την προσφορά του στον Ελληνικό τουρισμό και στο νησί της Κρήτης.

Ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης 

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης Γιάννης Πετράκης και τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το διπλανό χωριό Σίβα, καθώς και επιχειρηματίες φίλοι της οικογένειας όπως η κ. Εμμανουέλα Βασιλάκη, ο κ. Μανώλης Παπακαλιάτης, ο κ. Ανδρέας Κουρής, ο συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος κ.ά.

Προσκεκλημένοι ήταν, επίσης, και όλοι οι συντελεστές του έργου, μελετητές και εργολήπτες, καθώς και συνεργάτες της οικογενείας στα ξενοδοχεία της στην Ελούντα. Οι χοροί των βρακοφόρων και του κοινού κράτησαν ως αργά ο απόγευμα.

H oικογένεια Κοκοτού με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα