Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

19 Apr 2024, 07:14 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το τρίπτυχο της συλλογής Santo Collection Resorts & Villas παρουσίασε σε εκδήλωση Β2Β Ο ‘Ομιλος Metaxa Hospitality Group, με αφορμή και το άνοιγμα των δύο νέων «μελών» της Santo Collection, Santo Mine, The Villas.

Ειδικότερα, το project  ανέλυσαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Τριανταφύλλης, Director of Marketing & PR,  Σείζης Χρήστος, GM / Γενικός Διευθυντής, Olivia Rabossit, Commercial Manager, Ξένια Καλτσά, Reservations Manager, Μάνος Μπορμπουδάκης, ο πρώτος διευθυντής του Ξενοδοχείου στη Σαντορίνη, και τα τελευταία χρόνια COO του Ομίλου, Μαρίνα Μανιαδή, Senior Sales Manager, Ασπασία Φθενού, Sales Manager και Νίκος Σφακιανάκης, Director of Sales & Marketing.

Αν και η γενέτειρα του Ομίλου είναι η Κρήτη, η επένδυση στο νησί της Σαντορίνης δεν ήταν τυχαία, καθώς η εταιρεία είναι συνδεδεμένη με τον τόπο για πάνω από 35 χρόνια. Από πολύ νωρίς, συνεπώς, υπήρχε το όραμα επένδυσης και σε τουριστική ανάπτυξη. Το όραμα αυτό υλοποίησε η διοίκηση του Ομίλου, με επικεφαλής όλα αυτά τα χρόνια τον κ. Ανδρέα Μεταξά και με την καθοδήγηση του ως Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου, το 2016 άνοιξε η πρώτη μονάδα  στην Οία και πλέον το project της Οίας ολοκληρώθηκε, ως Santo Collection.

‘Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντίνος Τριανταφύλλης, μετά από έρευνα που διεξήχθη κατά τη δημιουργία των Santo Mine και The Villas, αποφασίστηκε μια μονολιθική αρχιτεκτονική για το brand, καθώς όλα τα ακίνητα μοιράζονται τις ίδιες αξίες. Με αυτόν τον τρόπο, η Santo Collection λειτουργεί ως δημιουργός «Travel Deep» προσφέροντας στον επισκέπτη ουσιαστικές εμπειρίες, μέσα από την αυθεντική, πραγματική Σαντορίνη.

Εξάλλου, η Santo Collection, ως δημιουργός και επιμελητής αυθεντικών και διαχρονικών, εκλεπτυσμένων και βιώσιμων brands πολυτελών ξενοδοχείων φτιαγμένων από ανθρώπους, για τους ανθρώπους, εστιάζει στις εμπειρίες με νόημα, που ενισχύουν την προοπτική μέσω της περιέργειας, των συνδέσεων και της αυθεντικότητας. Μέσα από αυτή την προσέγγιση, η συλλογή προτείνει στον επισκέπτη έναν συνδυασμό από 30 και πλέον εμπειρίες και υπηρεσίες, ώστε να αποκαλύψει τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της Σαντορίνης.

Εξίσου σημαντική, είναι και η εκπαίδευση των συνεργατών της συλλογής, καθώς οι άνθρωποι των ξενοδοχείων, είναι ο πιο ουσιαστικός παράγοντας για να μπορέσει η Santo Collection να παρέχει την υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται επίσης στη  γαστρονομική προσέγγιση, με τη φιλοσοφία «από τον κήπο στο τραπέζι», υποστηρίζοντας την αναγεννητική γεωργία και κατ’ επέκταση το Βιώσιμο Ήθος: Από την καλλιέργεια και τη χρήση εποχιακών προϊόντων τοπικής προέλευσης και εγχώρια, βιολογικά βότανα, μέχρι την υποστήριξη της τοπικής κοινότητας και του πολύτιμου οικοσυστήματος της, οι ηθικές επιλογές επηρεάζουν κάθε απόφαση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παράγεται από τους κήπους της συλλογής ο εντυπωσιακός όγκος των 1,5 τόνων τροφίμων. Το ίδιο ισχύει και στην προσέγγιση της ευεξίας, καθώς τα ξενοδοχεία προσφέρουν τα δύο πρώτα Spa Comfort Zone στην Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στο πάθος για ζωή.

Αναλυτικά, η Santo Collection αποτελείται από τα ξενοδοχεία Santo Pure και Santo Mine, καθώς και τις βίλες The Villas που βρίσκονται στην Οία της Σαντορίνης.

Το ξενοδοχείο Santo Pure, το οποίο λειτουργεί από το 2016, εμπνέει τους επισκέπτες του slow living, προσομοιάζοντας ένα αυθεντικό κυκλαδίτικο χωριό, πλαισιωμένο από την εκπληκτική φύση του νησιού. Αποτελείται από 83 σουίτες και 2 βίλες, όλες με εξωτερικό θερμαινόμενο τζακούζι ή και ιδιωτική πισίνα, ενώ απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών. Το ξενοδοχείο δίνει έμφαση στις εμπειρίες ευεξίας οι οποίες είναι αφιερωμένες στο σώμα και το στο νου, για τους ταξιδιώτες που αναζητούν ισορροπία και αναζωογόνηση με στυλ.

Παράλληλα, το εστιατόριο ALIOS ILIOS του ξενοδοχείου, προσφέρει μια γευστική εμπειρία εμπνευσμένη από τη Μεσόγειο, ενώ το Akratos Poolside Bar σερβίρει μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα και ευρηματικά κοκτέιλ με βότανα από τον κήπο του ξενοδοχείου ή τοπικό κρασί από μια λίστα με πάνω από 100 κρασιά της Σαντορίνης αλλά και διεθνή κρασιά.

Μεταξύ άλλων, το ξενοδοχείο προσφέρει το Anassa Spa, γυμναστήριο, προσαρμοσμένες εμπειρίες και εκδηλώσεις, χώρους στάθμευσης, επιχειρηματικό κέντρο, βιβλιοθήκη, δωμάτιο late-departure  και άλλες υπηρεσίες, οι οποίες εναρμονίζονται με την αειφορία και την κοινωνική ευθύνη.

Από την άλλη πλευρά, το ξενοδοχείο Santo Mine, το οποίο άνοιξε τον Απρίλιο του 2024, βρίσκεται λαξευμένο στους βράχους, όντας μέρος ενός παλιού ορυχείου πέτρας και απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών. Υποστηρίζοντας την «ξυπόλυτη πολυτέλεια» και το πάθος για ζωή των δραστήριων ανθρώπων, το ξενοδοχείο διαθέτει 37 σουίτες και κοινόχρηστους χώρους με κομψό σχεδιασμό, που αναδεικνύει τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα του νησιού. Οι σουίτες προσφέρουν απόλυτη ιδιωτικότητα, ηφαιστειακά «θαύματα» σε κάθε σουίτα, καθώς και ευρύχωρες βεράντες με πισίνα ή και τζακούζι. Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου ALME FINE FISH, το δείπνο αποτελεί μια γαστρονομική εμπειρία και το RHOE Cocktail and Wine bar, είναι ένας ζωντανός καμβάς γεύσης που γιορτάζει την ποικιλομορφία των γεύσεων οι οποίες ξεκλειδώνονται μέσα από την τέχνη του κρασιού, των αποσταγμάτων και του φαγητού, δελεάζοντας τις αισθήσεις με εξατομικευμένες γευστικές εμπειρίες.  Επιπλέον, στο κελάρι του ξενοδοχείου, οι λάτρεις του κρασιού θα ανακαλύψουν μια ιστορική «οινοχώρα» και θα μυηθούν στις γηγενείς ποικιλίες του σπάνιου ηφαιστειακού terroir της Σαντορίνης. Μεταξύ άλλων υπηρεσιών, το ξενοδοχείο προσφέρει το PNOE spa, το υπαίθριο γυμναστήριο SOMA, προσαρμοσμένες εμπειρίες και εκδηλώσεις, ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης, επιχειρηματικό κέντρο, βιβλιοθήκη και προσβάσιμα δωμάτια. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο ξενοδοχεία, Santo Pure και Santo Mine, συνδέονται με υπόγεια διάβαση, ούτως ώστε να παρέχεται ασφάλεια, ταχύτητα αλλά και απόλαυση του συνόλου της εμπειρίας Santo Collection από τους επισκέπτες και των δύο ξενοδοχείων.

Τέλος, οι βίλες της συλλογής Icon Villa και Lush Villa, με την επωνυμία The Villas, οι οποίες θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τον Μάιο, βρίσκονται φωλιασμένες σε ένα απόμερο περιβάλλον με φυσική ομορφιά το οποίο προσφέρει απόλυτη ιδιωτικότητα αλλά και άμεση πρόσβαση στην Οία. Οι δύο βίλες των 4 υπνοδωματίων με επιφάνεια 233 τ.μ. και 257 τ.μ., συνδέονται μεταξύ τους και μπορούν να συνδυαστούν για να δημιουργήσουν μια πολυτελή βίλα 8 υπνοδωματίων των 490 τ.μ. με εξωτερικό χώρο 705 τ.μ. Οι βίλες προσφέρουν θέα στη θάλασσα και στο ηλιοβασίλεμα, ιδιωτικές πισίνες, 2 εξωτερικά τζακούζι, χώρο μπάρμπεκιου, γυμναστήριο, σάουνα, δωμάτιο μπάτλερ και αποκλειστικό Villa Manager. Επιπλέον, οι βίλες παρέχουν εξατομικευμένες υπηρεσίες όπως θεραπείες σπα, πιλάτες, γιόγκα, φύλαξη παιδιών, υπηρεσίες butler, ιδιωτικό yachting, διοργάνωση party και γαμήλιων εκδηλώσεων, ενώ απευθύνονται στους έμπειρους ταξιδιώτες και οικογένειες που εκτιμούν τη συντροφικότητα, επιδιώκοντας ταυτόχρονα την εξατομίκευση.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα