Το ξενοδοχείο της Ρόδου που λανσάρει περιβαλλοντικό πρότζεκτ μετά τις πυρκαγιές του 2023

04 Mar 2024, 11:48 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Το ξενοδοχείο της Ρόδου που λανσάρει περιβαλλοντικό πρότζεκτ μετά τις πυρκαγιές του 2023

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Mε ένα νέο φιλόδοξο πρότζεκτ για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, την πρωτοβουλία Bee Revived, αναμένεται να ανοίξει φέτος το πεντάστερο ξενοδοχείο Lindian Village Beach Resort Rhodes της Curio Collection by Hilton στις 28 Απριλίου του 2024.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να αντισταθμίσει την οικολογική ζημιά που προκλήθηκε από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, μέσα από την «υιοθεσία» 380.000 μελισσών για την αναζωογόνηση του οικοσυστήματος της Ρόδου.

Το πρότζεκτ με τίτλο «The Bee Revived: Restoring Rhodian Biodiversity», περιλαμβάνει την «υιοθεσία» 19 κυψελών για την ενίσχυση του πληθυσμού μελισσών που κρίνεται αναγκαία για την αποκατάσταση της χλωρίδας και του αγροτικού τομέα του νησιού, και η κοινωνική αξία του εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περισσότερα από 400.000 ευρώ για τους κατοίκους της Ρόδου. Η πρωτοβουλία εκτιμάται ότι θα διευκολύνει την επικονίαση περίπου 1,6 δισεκατομμυρίων λουλουδιών ετησίως, ενώ παράλληλα θα στηρίξει τοπικές οικογένειες μελισσοκόμων, βοηθώντας τις να διατηρήσουν το επάγγελμά τους.

Το Lindian Village διαθέτει 188 δωμάτια, ιδιωτική παραλία, πισίνες, οκτώ εστιατόρια, μπαρ, σπα, γυμναστήριο, γήπεδο τένις και παιδικό κλαμπ.

Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο πρότζεκτ, κάνοντας δωρεές ή λαμβάνοντας μέρος σε εμπειρίες γευσιγνωσίας μελιού που λανσάρει το ξενοδοχείο αυτή τη χρονιά. Ως εκ τούτου, μικρά γκρουπ επισκεπτών με συνοδεία θα επισκέπτονται κυψέλες στο νησί ώστε να παρατηρούν από πρώτο χέρι την πορεία του πρότζεκτ.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα