Ισχυρές επιδόσεις είχαν τα ξενοδοχεία της Accor στην Ελλάδα το 2023

23 Feb 2024, 09:54 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

TornosNews.gr

Ισχυρές επιδόσεις είχαν τα ξενοδοχεία της Accor στην Ελλάδα το 2023

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ισχυρές επιδόσεις κατέγραψαν το 2023 τα ξενοδοχεία της Accor στην Ελλάδα (όπως και στον υπόλοιπο κόσμο) στα Premium, Midscale και Economy brands. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αλυσίδας:

  • To room revenue ανήλθε στο  +19,6% σε σύγκριση με το 2022, κυρίως λόγω της αύξησης της μέσης τιμής. Η θετική επίδοση προερχόταν κυρίως από ταξιδιώτες αναψυχής που αντιπροσώπευαν το 68,3% της πελατειακής βάσης του Ομίλου μέσα στο έτος, αλλά επίσης τροφοδοτήθηκε από μια ισχυρή αύξηση του business ταξιδιού κατά 34% σε σύγκριση με το 2022. 
  • Τα ξενοδοχεία της Accor στην Ελλάδα υποδέχτηκαν κυρίως Ευρωπαίους επισκέπτες, συνεχίζοντας μια τάση που επιβεβαιώνει τη δημοτικότητα του Ομίλου στην περιοχή, αποτελώντας περίπου το 41% του room revenue.
  • Το 2023, το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου στην Ελλάδα κατέγραψε επίσης ισχυρή αύξηση της ζήτησης από Κινέζους και Αμερικανούς ταξιδιώτες.
  • Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι χώρες που αύξησαν τη ζήτηση για τα ξενοδοχεία της Accor στην Ελλάδα ήταν από την Ανατολική Ευρώπη και την Ιβηρική Χερσόνησο.
  • Μια άλλη τάση που καταγράφηκε το 2023 ήταν η συνεχιζόμενη αύξηση στο μέσο χρόνο μεταξύ της κράτησης και της άφιξης κατά 48,5 ημέρες το 2023 έναντι 44,3 ημερών το 2022.

Ο Fabiano Aouad, VP Operations Accor Ιταλίας και Ελλάδας, σχολιάζοντας τις αναφερόμενες επιδόσεις, δήλωσε 

 “Η θετική μας δυναμική στην Ελλάδα μαρτυρεί την παρουσία μας στη χώρα μέσω των αναγνωρισμένων Premium, Midscale και Economy brands, τα οποία συνεχίζουν να τροφοδοτούν την έντονη ζήτηση από διεθνείς ταξιδιώτες, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Κατανοώντας τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των ταξιδιωτών, η Accor συνεχίζει να προσφέρει επιλογές διαμονής σε αντιστοιχία με τους επισκέπτες της στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, θα ήθελα να επισημάνω την εξαιρετική απόδοση στα ξενοδοχεία που προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία επισκεπτών, ένας βασικός παράγοντας που συμβάλλει στα θετικά αποτελέσματα του 2023”.

  • Η Accor είχε διεθνώς αποτελέσματα ρεκόρ το 2023, με το EBITDA να σπάει το όριο του 1 δισ. ευρώ για πρώτη φορά στην ιστορία της, όπως δήλωσε ο Sébastien Bazin, Chairman & Chief Executive Officer της Accor.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα