Σημαντική βράβευση της Sani/Ikos Group στα National Procurement Awards 2024

12 Feb 2024, 11:36 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

TornosNews.gr

Σημαντική βράβευση της Sani/Ikos Group στα National Procurement Awards 2024

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σημαντική διάκριση για τις περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνες πρακτικές, αλλά και τις προηγμένες προδιαγραφές ασφάλειας και βιωσιμότητας (ESG) που εφαρμόζει σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα των ξενοδοχείων του, κατέκτησε ο Όμιλος Sani/Ikos στα National Procurement Awards του Ελληνικού Ινστιτούτου Προμηθειών, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στην Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών. Ο Όμιλος βραβεύτηκε στην κατηγορία «Procurement Environmental & Social Impact» της φετινής διοργάνωσης,  η οποία αναδεικνύει την αριστεία και την καινοτομία στις «πράσινες» προμήθειες των επιχειρήσεων.  

Πρωτοπόρος στον βιώσιμο τουρισμό της Μεσογείου, ο Όμιλος Sani/Ikos έχει σχεδιάσει το σύνολο της εφοδιαστικής του αλυσίδας, από τις πρώτες ύλες στις κουζίνες και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες φιλοξενίας που απολαμβάνουν οι επισκέπτες, μέχρι τον εξοπλισμό των ξενοδοχείων του, με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας, σε τομείς όπως η κατανάλωση ενέργειας, η παραγωγή εκπομπών άνθρακα, η χρήση πλαστικών ή χημικών, η διαχείριση των αποβλήτων, κτλ. 

Στόχος του είναι όλη η αλυσίδα αξίας των ξενοδοχείων Sani Resort και Ikos Resorts να συμβάλλει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος, την στήριξη των τοπικών κοινοτήτων, την προώθηση των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης, που αποτελούν βασικούς πυλώνες της στρατηγικής του Ομίλου για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον.     

Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος Sani/Ikos σταθερά δίνει προτεραιότητα σε προμηθευτές που έχουν πιστοποιημένα μειώσει ή δεσμεύονται να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα, με οδηγό διεθνείς πιστοποιήσεις και πρότυπα όπως ISO 14001, ISO 22OOO, ISO 50001. 

Έχοντας θέσει φιλόδοξο στόχο για μηδενική παραγωγή άνθρακα (net zero) έως το 2030, ο Όμιλος φέτος ξεκινά και τη μέτρηση των εκπομπών άνθρακα κατηγορίας ΙΙΙ (scope III), δηλαδή τις εκπομπές που σχετίζονται με το σύνολο της εφοδιαστικής του αλυσίδας. Επίσης, με στόχο την πλήρη κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης έως το τέλος του 2024, έχει σχεδιάσει -σε συνεργασία με τους προμηθευτές του- λύσεις για συσκευασίες χωρίς πλαστικό ή με βιοδιασπώμενα υλικά. Στην ίδια κατεύθυνση, μειώνει συνεχώς τα παραγόμενα απόβλητα μέσω πρακτικών μείωσης (αγορά προϊόντων χωρίς συσκευασία, ζήτηση ανακυκλώσιμης συσκευασίας κ.ά.) ενώ παράλληλα οι συσκευασίες ανακυκλώνονται στο σύνολο τους. Επίσης, με στόχο την κατάργηση των επιβλαβών για το περιβάλλον χημικών, τα θέρετρα Sani και Ikos χρησιμοποιούν πλέον κατά αποκλειστικότητα οικολογικά ή βιοδιασπώμενα προϊόντα καθαρισμού με πιστοποίηση EU EcoLabel.

Η στήριξη της τοπικής οικονομίας και παραγωγής είναι βασικός πυλώνας των προγραμμάτων  αειφορίας του Ομίλου Sani/Ikos. Σήμερα, πάνω από το 50% των προϊόντων και υπηρεσιών που προμηθεύονται τα θέρετρα Sani και Ikos, προέρχονται από ντόπιους αγρότες, παραγωγούς και επιχειρήσεις, με την εντοπιότητα να  συμβάλλει και στη μείωση των εκπομπών άνθρακα που σχετίζονται με τις μεταφορές, αλλά και να εμπλουτίζει τις εμπειρίες των ταξιδιωτών.  Ο Όμιλος αξιολογεί το σύνολο των προμηθευτών του, με μία σειρά από κριτήρια που εκτός από θέματα ποιότητας, ασφάλειας, περιβαλλοντικής διαχείρισης, καλύπτουν και ζητήματα που σχετίζονται με τον σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων, τη συμπερίληψη, τη διαφάνεια, τις δίκαιες απολαβές και το ασφαλές εργασιακό περιβάλλον που προσφέρουν στο προσωπικό τους.   

  • Σχετικά με τον Όμιλο Sani/Ikos

Ο Όμιλος Sani/Ikos είναι ένας καινοτόμος, δυναμικά αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός όμιλος, με συγκροτήματα πολυτελείας σε μοναδικούς παραθαλάσσιους προορισμούς της Μεσογείου.  Μέσω των εμπορικών σημάτων του Sani Resort και Ikos Resorts, αναπτύσσει και λειτουργεί πάνω από 3.450 δωμάτια και σουίτες σε 12 ιδιόκτητα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Ελλάδα και την Ισπανία, τα οποία συγκαταλέγονται στα κορυφαία resorts πολυτελείας παγκοσμίως.

Ο Όμιλος έχει εξασφαλίσει νέα επενδυτικά έργα δυναμικότητας σχεδόν 1,000 δωματίων, σουιτών και βιλών για την επέκταση της μάρκας Ikos στην Ελλάδα (Κρήτη) και την Πορτογαλία (Αλγκάρβε), ενώ νέοι προορισμοί βρίσκονται στα σχέδια. Στόχος του Ομίλου Sani/Ikos είναι να συνεχίσει την ανάπτυξη των εμπορικών σημάτων Sani Resort and Ikos Resorts στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας απαράμιλλη φιλοξενία στους επισκέπτες του και δημιουργώντας προοπτικές ανάπτυξης για τους ανθρώπους του, σημαντικά οφέλη για τα οικοσυστήματα που περιβάλλουν τα ξενοδοχεία του, αλλά και αξία για τους μετόχους του.

Πρωτοπόρος σε θέματα βιώσιμου τουρισμού, ο Όμιλος έχει αναπτύξει ένα φιλόδοξο στρατηγικό πλάνο αειφορίας (ESG), ενώ είναι μέλος του  Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών για τις επιχειρήσεις (UN Global Compact). Περισσότερες πληροφορίες: https://www.saniikos.com/

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα