Αστέρας Βουλιαγμένης | Έγκριση για κοπή 35 δέντρων με την προϋπόθεση φύτευσης 70 νέων

27 Nov 2023, 07:09 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Αστέρας Βουλιαγμένης | Έγκριση για κοπή 35 δέντρων με την προϋπόθεση φύτευσης 70 νέων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης ενέκρινε τη διάνοιξη υπόγειας διάβασης κάτω από την οδό Απόλλωνος για τη σύνδεση της Μαρίνας Βουλιαγμένης με τις παρακείμενες Τουριστικές Εγκαταστάσεις του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Παράλληλα, ενέκρινε την κοπή 35 δένδρων για την εκτέλεση του έργου με την προϋπόθεση φύτευσης διπλάσιου αριθμού, δηλαδή 70 νέων δένδρων από τα προτεινόμενα είδη, με περίμετρο κορμού άνω των 60 cm και συνολικού ύψους άνω των 6 μέτρων, με σκοπό τη διατήρηση του πράσινου ισοζυγίου.

Τονίζεται, ότι η έγκριση για τη διάνοιξη της υπόγειας διάβασης χορηγείται υπό την ρητή δέσμευση ότι οι εργασίες κοπής των δέντρων δεν θα ξεκινήσουν εάν δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα 70 νέα δέντρα σε παρακείμενο χώρο από τις εκτελούμενες εργασίες. Τα δέντρα αυτά θα ελεγχθούν και θα πάρουν την έγκριση της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες κοπής και φύτευσης.

Η σχετική άδεια κοπής χορηγείται από το Δημοτικό Συμβούλιο όπως προβλέπεται από τον εγκεκριμένο Κανονισμό Πρασίνου του Δήμου. Επίσης, εγκρίθηκαν οι λοιπές φυτοτεχνικές εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου υπό την παρακολούθηση-επίβλεψη της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα