Ντεμπούτο στην Ουγγαρία για τα Autograph Collection Hotels

23 Nov 2023, 07:42 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Ντεμπούτο στην Ουγγαρία για τα Autograph Collection Hotels

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το ντεμπούτο του στην Ουγγαρία με το άνοιγμα του Dorothea Hotel, Budapest, Autograph Collection ανακοίνωσε το Autograph Collection Hotels, μέρος του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου της Marriott Bonvoy το οποίο διαθέτει περισσότερα από 30 ξενοδοχειακά brands.

Στεγασμένο σε τρία ιστορικά κτίρια στην εμβληματική περιοχή V της Βουδαπέστης, το νέο ξενοδοχείο πήρε το όνομά του από την Αρχιδούκισσα Dorothea, μια σημαντική προσωπικότητα του 1800 που μαζί με τον σύζυγό της, Palatine Joseph, έφεραν σημαντική πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη στην πόλη. Ανακαλώντας τη γοητεία της χρυσής εποχής της Ουγγαρίας, το Dorothea Hotel προσκαλεί τους επισκέπτες σε ένα απροσδόκητο καταφύγιο στο κέντρο της πόλης, όπου το παρελθόν συναντά αρμονικά το παρόν.

Το νέο ξενοδοχείο των 216 δωματίων και σουιτών, αποτελεί όραμα του γνωστού Ιταλού αρχιτέκτονα και σχεδιαστή, Piero Lissoni και αποτελεί έναν συνδυασμό αρχιτεκτονικής και εσωτερικής διακόσμησης που τιμά τόσο την ιστορία όσο και τη νεωτερικότητα. Τα τρία κτίρια ιδρύθηκαν σε διαφορετικές εποχές του 1873, το 1913 και 1937, για τον λόγο αυτό συνεργάστηκαν με το ξενοδοχείο τοπικοί ειδικοί σε θέματα διατήρησης ιστορικών στοιχείων, ώστε να διατηρήσουν τα βασικά στοιχεία κάθε εποχής.

Στην καρδιά του ξενοδοχείου βρίσκεται η εσωτερική αυλή που φιλοξενεί το Pavilon Restaurant & Bar, ενώ στον επάνω όροφο, το Anton's Bar & Deli το οποίο την ημέρα προσφέρει μια παραδοσιακή εμπειρία καφέ μαζί με ελαφριές μπουκιές και φρεσκοψημένα αρτοσκευάσματα, ενώ τα βράδια μεταμορφώνεται σε ένα δυναμικό μπαρ και χώρο συνάντησης, που σερβίρει πρωτοποριακά κοκτέιλ.

Εντός του 2024, το ξενοδοχείο αναμένει άλλα δύο εγκαίνια εστιατορίων, με επικεφαλής τον σεφ Ντάνι Γκαρθία, ο οποίος κατέχει 3 αστέρια Michelin: Το BiBo, ανδαλουσιανή μπρασερί στον τελευταίο όροφο με πανοραμική θέα στη Βούδα, και το Alelí, αυθεντική ιταλική οστερία.

Τέλος, το ξενοδοχείο διαθέτει σπα 650 τ.μ. το οποίο περιλαμβάνει πισίνα, σάουνα,  γυμναστήριο και αίθουσες για ολιστικές θεραπείες περιποίησης προσώπου και σώματος.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα