Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου | Nέο κύμα αποχωρήσεων εξαιτίας της μη στήριξης του εποχικού προσωπικού

22 Nov 2023, 13:36 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

TornosNews.gr

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου | Nέο κύμα αποχωρήσεων εξαιτίας της μη στήριξης του εποχικού προσωπικού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

«Με μια ακατανόητη απόφαση η κυβέρνηση δεν συμπεριλαμβάνει στα μέτρα στήριξης, που εξήγγειλε, τους εποχικά ξενοδοχοϋπαλλήλους με επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα προ μνημονίων επίπεδα, δηλαδή 5 μήνες.

Ουσιαστικά μας καταδικάζει στην φτώχεια και στην ανέχεια για άλλη μια χρονιά, καθώς θα είμαστε πάλι χωρίς εισόδημα».

Αυτό τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης επισημαίνοντας ότι δεν τίθεται μόνο θέμα επιβίωσης για χιλιάδες συναδέλφους τους, αλλά και εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, ενόψει της νέας σεζόν.

Αναμένεται νέο κύμα αποχωρήσεων από τους εργαζόμενους του κλάδου και οι κενές θέσεις εργασίας θα  εκτοξευθούν.

«Το 90% των ξενοδοχοϋπαλλήλων απολύεται 30 Οκτωβρίου και προσλαμβάνεται ξανά τον Μάιο, όταν το επίδομα ανεργίας είναι 3 μήνες συν 5 ημέρες, πώς θα ζήσουν τον υπόλοιπο καιρό;» διερωτάται  ο πρόεδρος του Σωματείου υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα του βιοπορισμού οξύνεται λόγω των συνεχών ανατιμήσεων και της μεγάλης ακρίβειας.

Να σημειωθεί ότι στον τουρισμό-επισιτισμό εργάζονται σήμερα πάνω απο 40.000 Κρητικοί ενώ τα μέλη του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ηράκλειο φθάνουν τις 15.000.

Το θέμα της μη επέκτασης του επιδόματος θα απασχολήσει τον κλάδο στην συνεδρίαση της διοίκησης της Ομοσπονδίας στις 23 Νοεμβρίου.

Πηγή: patris.gr

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα