'Ομιλος Accor: Τριπλασιασμός των επώνυμων κατοικιών σε 5 χρόνια

07 Jun 2023, 09:43 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

'Ομιλος Accor: Τριπλασιασμός των επώνυμων κατοικιών σε 5 χρόνια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ενημέρωση για την πρόοδο της ταχέως αναπτυσσόμενης επιχειρηματικής γραμμής επώνυμων κατοικιών παρείχε πρόσφατα ο παγκόσμιος Όμιλος φιλοξενίας Accor και δεύτερος μεγαλύτερος διαχειριστής επώνυμων κατοικιών στον κόσμο.

Επί του παρόντος, ο ‘Ομιλος καλωσορίζει επισκέπτες σε περίπου 40 κοινότητες κατοικιών σε όλο τον κόσμο, με άλλα 100 και πλέον έργα υπό ανάπτυξη, σε 20 ξεχωριστές, επώνυμες συλλογές. Μέχρι το 2027, η εταιρεία αναμένει να έχει περισσότερες από 150 επώνυμες κατοικίες σε λειτουργία, σημειώνοντας αύξηση άνω του 300%. Αυτά τα ακίνητα υποστηρίζονται από την Accor One Living,  πλατφόρμα που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη, τον σχεδιασμό και τη λειτουργία έργων μικτής χρήσης και επώνυμων κοινοτήτων διαβίωσης. Μέσω της Accor One Living, οι ιδιοκτήτες σπιτιού, οι επισκέπτες και οι συνεργάτες συνδέονται με το ποικίλο οικοσύστημα επωνυμιών, τεχνογνωσίας και λύσεων της Accor - δημιουργώντας μια συνεχή ροή νέων ευκαιριών για ζωή, εργασία και παιχνίδι.

Σύμφωνα με τον κ. Jeff Tisdall, Chief Business Officer, Accor One Living, η διασταύρωση ιδιωτικών κατοικιών και lifestyle brands είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς τομείς ανάπτυξης αυτή τη στιγμή. Σε όλο τον κόσμο, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για σπίτια που στηρίζονται στις ανέσεις και τις υποσχέσεις μιας αγαπημένης εμπειρίας brand, παρέχοντας μια αίσθηση του «ανήκειν» και της κοινότητας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα lifestyle brands, όπου διαπιστώνεται ένα σημαντικά αυξημένο τμήμα αγοραστών κατοικιών που αναζητούν επωνυμίες με ντιζάιν με χαρακτήρα, που γιορτάζουν τη δημιουργικότητα, το συναρπαστικό φαγητό και ποτό και τις εξαιρετικές εμπειρίες.

Ο επώνυμος οικιστικός χώρος, είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς στην ακίνητη περιουσία, ενώ ο τρόπος ζωής είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία στη φιλοξενία – ελκυστικό για μια νέα γενιά ιδιοκτητών που εκτιμούν μια μοντέρνα αίσθηση πολυτέλειας. Η Ennismore, στην οποία η Accor κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών, διαθέτει 11 brands και 26 υπό ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων των Mondrian Residences Burleigh Heads στη Gold Coast της Αυστραλίας και Maison Delano Residences στη Σεούλ.

Μία από τις ισχυρότερες αγορές στον κόσμο για τις επώνυμες κατοικίες Ennismore αυτή τη στιγμή, είναι το Ντουμπάι, όπου η συλλογή lifestyle προσφέρει επί του παρόντος 3 μοναδικά έργα.

Τέλος, σύμφωνα με την Savills International Development Consultancy, ο τομέας των επώνυμων κατοικιών έχει αυξηθεί κατά 150% την τελευταία δεκαετία, δημιουργώντας περισσότερες από 100.000 μονάδες σε 640 έργα σε όλο τον κόσμο, με προσδοκία να ξεπεράσουν τα 1.100 έργα έως το 2027.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα