Η Choice Hotels ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Wyndham

25 May 2023, 12:16 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Η Choice Hotels ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Wyndham

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Choice Hotels International ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Wyndham Hotels & Resorts, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο πλευρές δεν έχουν μπει σε σοβαρές συζητήσεις για την εξαγορά και δεν είναι ξεκάθαρο εάν η Wyndham ενδιαφέρεται για μια τέτοιου είδους συμφωνία. Παρόλ’ αυτά, ακόμη και εάν η Wyndham αρνηθεί, η Choice μπορεί να κάνει μια προσφορά απευθείας στους μετόχους της πρώτης.

Η Choice Hotels, με χαρτοφυλάκιο 22 brand, δραστηριοποιείται κυρίως στις κατηγορίες ξενοδοχείων economy, midscale και upper-midscale, με τα brand της Comfort, Sleep Inn, Quality Inn, Clarion, Rodeway Inn και EconoLodge flags. Η εταιρία έχει επίσης ισχυρή παρουσία στην αγορά διαμονής μακράς διάρκειας με τα brand MainStay Suites, WoodSpring Suites, Suburban Studios και Everhome Suites. Παράλληλα, το περασμένο καλοκαίρι, ενίσχυσε την παρουσία της στο κομμάτι πολυτελείας, με την απόκτηση της Radisson Hotel Group Americas έναντι 675 εκατ. δολαρίων.

Η Wyndham από την άλλη πλευρά, έχει μεγαλύτερο εύρος στις κατηγορίες ξενοδοχείων της, βάσει των εικοσι τεσσάρων brand της στις κατηγορίες economy, midscale και upper-midscale, με brand όπως τα Days Inn, Super 8, Travelodge, Ramada, La Quinta και Wyndham Garden, καθώς και με τα brand διαμονής μεγάλης διάρκειας Hawthorn Suites και Echo Suites.

Όπως η Choice, βρίσκεται στη διαδικασία επέκτασης της προσφοράς πολυτελείας της. Το 2021, έκανε το ντεμπούτο της στην αγορά αυτή με το πολυτελές soft brand, Registry Collection Hotels και το 2022 απέκτησε το Ευρωπαϊκό Vienna House διπλασιάζοντας την παρουσία της στο κομμάτι της πολυτελούς φιλοξενίας στην Ευρώπη, τη Μ. Ανατολή και την Αφρική.

Σε αντίθεση με την Choice, όμως, έχει παρουσία και στην αγορά all inclusive, με το brand Wyndham Alltra, το οποίο λάνσαρε σε συνεργασία με τα Playa Hotels & Resorts.

Την περασμένη χρονιά, η εταιρία ενίσχυσε περαιτέρω την παρουσία της στο κομμάτι all in  μέσα από τη συνεργασία της με τον Ισπανικό όμιλο Palladium Group, σύμφωνα με την οποία η πλειονότητα των 15 resort που διαχειρίζεται η Palladium μπήκαν στην ομπρέλα της στο πλαίσιο του χαρτοφυλακίου Registry Collection Hotels.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα