Grivalia Hospitality: Στην τελική ευθεία για 5 νέα υπερπολυτελή ξενοδοχεία σε Πάρο, Γλυφάδα, Βούλα, Μύκονο και Εύβοια

19 May 2023, 13:03 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Grivalia Hospitality: Στην τελική ευθεία για 5 νέα υπερπολυτελή ξενοδοχεία σε Πάρο, Γλυφάδα, Βούλα, Μύκονο και Εύβοια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πέντε νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πάρο, Γλυφάδα, Βούλα, Μύκονο και Εύβοια, σε διαφορετικές φάσεις υλοποίησης, βρίσκονται στα άμεσα σχέδια της Grivalia Hospitality.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 18 Μαΐου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Hospitality, κ. Γιώργος Χρυσικός, ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του νέου ξενοδοχείου στην Πάρο.

Το υπερπολυτελές Amant Mar βρίσκεται στην παραλία Πιπέρι και πολύ κοντά στη Νάουσα και πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Ιούνιο αλλά σε δοκιμαστική φάση ώστε να δοκιμαστούν οι αντοχές του, πριν ανοίξει στο ευρύ κοινό για κρατήσεις περί τα τέλη Ιουνίου.

Διαθέτει 38 δωμάτια με σουίτες, μεταξύ των οποίων επτά με ιδιωτική πισίνα, ενώ στην καρδιά της φιλοσοφίας του βρίσκεται η γαστρονομία, με τα εστιατόρια Matsuhisa Paros και Thymes με Ελληνική κουζίνα. Το ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει ακόμα περιοχή ευεξίας με εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα.

Το ξενοδοχείο αποτελεί μετατροπή μιας τριάστερης παλαιότερης ξενοδοχειακής μονάδας 55 δωματίων σε ένα πολυτελές θέρετρο, έπειτα από επένδυση συνολικού ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ και θα απασχολεί 80 εργαζομένους.

Η κυρία Άννα Ασημακοπούλου, General Manager του Avant Mar, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ανοίξουμε τις πόρτες του Avant Mar και του Matsuhisa Paros, ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική στιγμή που συμπληρώνονται 20 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Matsuhisa Mykonos, του πρώτου open air εστιατορίου Matsuhisa στον κόσμο. Η συνεργασία μας συνδυάζει την αριστεία της κουζίνας του Nobu Matsuhisa με την πολυτέλεια και την άριστη εξυπηρέτηση που παρέχει το Avant Mar. Ανυπομονούμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας μια αξέχαστη εμπειρία γεύσης στο Matsuhisa Paros, συνδυάζοντας την απόλαυση της φιλοξενίας μας με τη μαγεία της Nobu-style κουζίνας».

Παράλληλα, τον Οκτώβριο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το νέο υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα One&Only Aesthesis (πρώην Αστέρια Γλυφάδας), που θα περιλαμβάνει περίπου 120 βίλες, σουίτες και δωμάτια, προϊόν συνολικής επένδυσης 300 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο θα ανοίξει σε δοκιμαστική λειτουργία τον Αύγουστο και θα απασχολεί περίπου 500 εργαζομένους.

Στόχος της Grivalia Hospitality είναι το One&Only Aesthesis να αποτελέσει το καλύτερο ξενοδοχείο στην Ευρώπη και ένα από τα καλύτερα Urban hotels στον κόσμο.

Η εταιρία δρομολογεί επίσης ένα πρωτότυπο κόνσεπτ φιλοξενίας, με τη δημιουργία ξενοδοχείου στη Βούλα με «μοντέρνα φιλοσοφία τέντας». Η επένδυση θα ανέλθει σε 50 εκατ. ευρώ και το ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 70-80 ατόμων. Θα διαθέτει πρόσβαση σε παραλία, εστιατόριο ενώ πρόθεση της εταιρίας είναι να δημιουργηθεί κλαμπ μελών των Νοτίων Προαστίων.

Στη Μύκονο, σχεδιάζεται επένδυση ύψους 120 εκατ. ευρώ στο Καλό Λιβάδι για ξενοδοχείο 60 δωματίων και 20 βιλών, η οποία ωστόσο αναμένεται να λάβει τις σχετικές αδειοδοτήσεις μετά τη θεσμοθέτηση ειδικού χωροταξικού για τις τουριστικές επενδήσεις στις Κυκλάδες. Το ΣτΕ σήκωσε κίτρινη κάρτα στο φάκελο που κατατέθηκε, με κυρίαρχο το ζητήματα του χωροταξικού.

Πρόκειται για πολυτελές resort σε έκταση 100 στρεμμάτων, με σουίτες επιφάνειας 150 τ.μ. έκαστη, και με βίλες που φτάνουν τα 320 τ.μ. ενώ ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έχει γίνει με σεβασμό στο περιβάλλον και το φυσικό τοπίο περιλαμβάνοντας υπόσκαφες σουίτες και κατάλληλη κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε τρία χρόνια από την έναρξη των εργασιών.

Τέλος, η εταιρία σχεδιάζει επένδυση 280 εκατ. ευρώ για ξενοδοχείο Six Senses στους Πεταλιούς της Εύβοιας, δυναμικότητας 75 βιλών και 20 κατοικιών. Στόχος είναι το ξενοδοχείο να λειτουργεί με το κόνσεπτ του resort κατά την υψηλή σεζόν και τους υπόλοιπους μήνες να μετατρέπεται σε κόνσεπτ ευεξίας/ wellness.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα