Wyndham: Ανάπτυξη πάνω από 200 ξενοδοχείων ECHO από το πρώτο έτος

22 Mar 2023, 08:49 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Wyndham: Ανάπτυξη πάνω από 200 ξενοδοχείων ECHO από το πρώτο έτος

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη συνεχιζόμενη επέκταση του καινοτόμου ECHO Suites Extended StaySM by Wyndham, το οποίο σε έναν μόλις χρόνο δρομολογεί πλέον περισσότερα από 200 ξενοδοχεία ανακοίνωσε η Wyndham Hotels & Resorts, η μεγαλύτερη εταιρεία franchising ξενοδοχείων στον κόσμο με περίπου 9.100 ξενοδοχεία που εκτείνονται σε περισσότερες από 95 χώρες.

Ειδικότερα, το ECHO Suites Extended Stay by Wyndham παραμένει το ταχύτερα αναπτυσσόμενο brand του ομίλου, ξεπερνώντας ήδη τα 200 ξενοδοχεία.

Ξεπερνώντας γρήγορα τις αρχικές προσδοκίες ανάπτυξης, το brand απευθύνεται στην αγορά της μακροχρόνιας διαμονής, η οποία συνεχίζει να έχει καλύτερη απόδοση από όλα τα άλλα τμήματα του κλάδου. Στα τέλη του περασμένου έτους, το brand ξεκίνησε να κατασκευάζει τα 3 πρώτα ξενοδοχεία του, ενώ φέτος προγραμματίζονται ακόμη 24 ξενοδοχεία. Το πρώτο ξενοδοχείο ECHO Suites, αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, με τα επιπλέον ξενοδοχεία να ακολουθούν το 2024.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Chip Ohlsson, επικεφαλής ανάπτυξης της Wyndham Hotels & Resorts, ανέφερε ότι σε σχεδόν κάθε μέτρηση, το ECHO Suites αποτελεί εξαιρετική επιτυχία, καθώς έγινε όχι μόνο το ταχύτερα αναπτυσσόμενο brand στον κλάδο, αλλά και το μεγαλύτερο brand στην ιστορία της Wyndham.

Η άφιξη του ECHO Suites συμπίπτει με ιστορικές επενδύσεις υποδομής στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της εγκεκριμένης χρηματοδότησης 1,2 τρις. δολαρίων ως μέρος του Νόμου περί Υποδομών και Θέσεων Εργασίας του 2021, του μεγαλύτερου στην ιστορία της χώρας. Επικεντρωμένα στην επισκευή των κύριων δρόμων και αυτοκινητοδρόμων, γεφυρών, αεροδρομίων και σιδηροδρομικών συστημάτων της χώρας, μεταξύ άλλων επενδύσεων, τα εν λόγω έργα δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τη Wyndham και τον καθημερινό επαγγελματία ταξιδιώτη, ιδιαίτερα για τους κατασκευαστές και άλλους εργαζόμενους, πολλοί από τους οποίους θα χρειάζονται μακροχρόνια καταλύματα, καθώς ταξιδεύουν για να καλύψουν θέσεις εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα. Ακόμη και στην αρχή του νόμου, η Wyndham και τα brands της βιώνουν ήδη μια άνοδο ως αποτέλεσμα των επενδύσεων, με τα γενικά έσοδα που σχετίζονται με τις υποδομές να αυξάνονται περισσότερο από 20% το 4ο τρίμηνο του 2022, που αποτελεί το 7ο συνεχόμενο τρίμηνο με διψήφιο αριθμό ανάπτυξης.

Συνδυάζοντας τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από τον Νόμο περί Υποδομών και Θέσεων Εργασίας, είναι και ο Νόμος CHIPS και Science Act 280 δις. δολαρίων του 2022, εκ των οποίων πάνω από 50 δις. δολάρια προορίζονται για την αμερικανική έρευνα, ανάπτυξη και κατασκευή, γεγονός που οδηγεί στην κατασκευή νέων εργοστασίων παραγωγής τσιπ σε όλες τις Η.Π.Α. Από την έναρξη ισχύος του νόμου, έχουν ανακοινωθεί περισσότερα από 22 εργοστάσια σε πολιτείες όπως η Αριζόνα, το Τέξας, το Οχάιο και η Ιντιάνα. Συλλογικά, μεταξύ των δύο νομοθετικών πράξεων, μεταξύ άλλων η Wyndham πιστεύει ότι υπάρχει μια μακροπρόθεσμη ευκαιρία για τους δικαιοδόχους να επιτύχουν 3,3 δις. δολάρια σε πρόσθετα έσοδα, δημιουργώντας περισσότερα από 150 εκατ. δολάρια σε πρόσθετα δικαιώματα για την εταιρεία.

Το ECHO Suites δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του συμβουλίου ανάπτυξης που αποτελείται από μερικούς από τους μεγαλύτερους και πιο έμπειρους ιδιοκτήτες και χειριστές στον τομέα της μακροχρόνιας διαμονής. Οι γνώσεις του συμβουλίου συνδυάστηκαν με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της εσωτερικής ομάδας σχεδιασμού και κατασκευής της Wyndham, η οποία πρωτοστάτησε στη δημιουργία του La Quinta από το εξαιρετικά επιτυχημένο πρωτότυπο Del Sol,στη δημιουργία του Microtel από το Wyndham's Moda, του Hawthorn Suites από το Wyndham’s Haven και Wyndham Garden’s Verde.

Σε μια εποχή που το αυξανόμενο κόστος κατασκευής ωθεί την ανάγκη για εξαιρετικά αποδοτικότητα, τα πρωτότυπα της Wyndham δίνουν προτεραιότητα στην απόδοση επένδυσης, βοηθώντας στη βελτιστοποίηση των λειτουργικών περιθωρίων σε επαναλαμβανόμενη βάση. Αυτή η προσοχή στην απόδοση επένδυσης του ιδιοκτήτη είναι ένα βασικό στοιχείο που ώθησε τον κ. Dennis Wong, συνιδρυτή της SPI Holdings, και τον επιχειρηματικό του συνεργάτη, κ. Richard Squires της Lennox Capital, να συνάψουν συμφωνία με τη Wyndham για την ανάπτυξη πολλών ξενοδοχείων ECHO Suites, εστιάζοντας στις αγορές όπως το Σαν Ντιέγκο, το Λας Βέγκας και το Σιάτλ, μεταξύ άλλων.

Το πρωτότυπο ECHO Suites 124 δωματίων, καινούριας κατασκευής, απαιτεί λιγότερο από δύο στρέμματα γης και έχει εξαιρετικά ανταγωνιστικό κόστος ανά κλειδί. Επιφανείας περίπου 4.700 τ.μ., εκ των οποίων το 74% αντιστοιχεί σε χώρους για ενοικίαση, τα δωμάτια των περίπου 28 τ.μ. κατά μέσο όρο αποτελούνται από μονόκλινες και δίκλινες στούντιο σουίτες με κουζίνα, καθώς και αποτελεσματικά διαμορφωμένους κοινόχρηστους χώρους, όπως λόμπι, γυμναστήριο και πλυντήριο επισκεπτών 24 ώρες, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα