Ένα ακόμη διεθνές βραβείο για τον όμιλο ξενοδοχείων MELTEMI HOTELS & RESORTS

21 Mar 2023, 10:20 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

TornosNews.gr

Ένα ακόμη διεθνές βραβείο για τον όμιλο ξενοδοχείων MELTEMI HOTELS & RESORTS

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένα ακόμη βραβείο κέρδισε το ξενοδοχείο TUI BLUE Meltemi, μέλος του ομίλου Meltemi hotels & resorts, που εδρεύει στη Περίσσα Σαντορίνης, από την TUI BLUE. 

Σε συνέχεια της διαρκούς προσπάθειας μας να εισάγουμε νέες, βιώσιμες ιδέες στις καθημερινές λειτουργίες μας, το ξενοδοχείο TUI BLUE Meltemi βραβεύτηκε ως το πιο βιώσιμα αναπτυγμένο ξενοδοχείο του ομίλου TUI, με το βραβείο " Most improved sustainability award 2023".

Το ξενοδοχείο TUI BLUE Meltemi αποδεικνύει έμπρακτα την προσπάθεια του για παροχή βιώσιμων υπηρεσιών εστίασης, και συγκεκριμένα την αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων, συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό έργο LOWINFOOD του Horizon 2020. Στο έργο αυτό, 27 εταίροι από 12 χώρες δοκιμάζουν 13 καινοτόμα εργαλεία για την πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων τροφίμων. 

Το ξενοδοχείο, στο πλαίσιο του έργου αυτού και με την επιστημονική υποστήριξη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δοκιμάζει και συμβάλει στην αξιολόγηση και επίδειξη του KITRO, ενός πρωτοποριακού, καινοτόμου συστήματος καταγραφής και μέτρησης των αποβλήτων τροφίμων. Το σύστημα KITRO, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, ζυγίζει και αναγνωρίζει τα υπολείμματα τροφίμων που πετάγονται στον κάδο, οδηγώντας έτσι στην κατανόηση και αντιμετώπιση των αιτίων της σπατάλης τροφίμων στην κουζίνα και το εστιατόριο.  


Το ξενοδοχείο TUI BLUE Meltemi βραβεύτηκε για την εντυπωσιακή μείωση της σπατάλης τροφίμων που πέτυχε αξιοποιώντας με τον βέλτιστο τρόπο την πληροφορία που παρέχει το σύστημα αυτό και την αντίστοιχη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος. Η απονομή βραβείου έγινε στις 01/03/2023 στο Sharm el-Sheikh της Αιγύπτου, σε συνέδριο που οργανώθηκε από τη TUI BLUE για όλα τα μέλη της παγκοσμίως.


Το παραπάνω βραβείο παραλήφθηκε από τον κ. Mανώλη Καραμολέγκο και την κ. Λώρα - Λήδα Καραμολέγκου, ιδιοκτήτες του ομίλου ξενοδοχείων "Meltemi hotels & Resorts"/ "TUI BLUE Meltemi".

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα