Η αλυσίδα RIU προσφέρει 100% πράσινη ενέργεια στα ξενοδοχεία και τα γραφεία της στην Ισπανία

05 Aug 2022, 11:02 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

TornosNews.gr

Η αλυσίδα RIU προσφέρει 100% πράσινη ενέργεια στα ξενοδοχεία και τα γραφεία της στην Ισπανία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H RIU Hotels & Resorts υπέγραψε μακροπρόθεσμη σύμβαση με τον ισπανικό πάροχο ενέργειας Iberdrola για την παροχή 100% πράσινης ενέργειας στις εγκαταστάσεις και τα κεντρικά γραφεία της αλυσίδας ξενοδοχείων στην Ισπανία, στα οποία η κατανάλωση ανέρχεται συνολικά σε περίπου 70 γιγαβατώρες ετησίως.

Αυτή η συμφωνία, η οποία τέθηκε σε ισχύ την 1η Αυγούστου, θα επιτρέψει στον RIU να τροφοδοτεί βιώσιμα τα περισσότερα από τα  11.000 δωμάτια στα 27 ξενοδοχεία της στην Ισπανία με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό θα αποτρέψει 30.000 τόνους εκπομπών CO2 , που ισοδυναμεί με τη φύτευση περίπου 300.000 δέντρων.

Επιπλέον, η Iberdrola και ο όμιλος RIU μελετούν τη δυνατότητα επέκτασης της σύμβασης ώστε να συμπεριλάβει εγκαταστάσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και το Μεξικό, όπου δραστηριοποιούνται και οι δύο εταιρείες. Τα διάφορα διεθνή τμήματα των εταιρειών έχουν ήδη πραγματοποιήσει προκαταρκτικές επαφές για το σκοπό αυτό.

Ο Chief Procurement Officer της RIU Hotels & Resorts, Bartolomé Enseñat, πιστεύει ότι αυτή η συμφωνία είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός στον στόχο της αλυσίδας να κάνει τις δραστηριότητές της βιώσιμες.

"Είμαστε πολύ περήφανοι", είπε, "που ανακοινώνουμε στους πελάτες και τους συναδέλφους μας ότι, από σήμερα, όλη η ενέργεια που χρησιμοποιούμε στην Ισπανία είναι 100% ανανεώσιμη, όπως πιστοποιείται από την Ισπανική Εθνική Επιτροπή Αγορών και Ανταγωνισμού (CNMC). Η Iberdrola ήταν ο τέλειος συνεργάτης που μας βοήθησε να φτάσουμε σε αυτόν τον στόχο και ελπίζουμε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς έχουμε θέσει ψηλά το στόχο μας όσον αφορά τη βιωσιμότητα».

Ο Miquel Cardona, αντιπρόσωπος πωλήσεων της Iberdrola στις Βαλεαρίδες Νήσους, ευχαρίστησε τον όμιλο RIU για την επιλογή της πράσινης ενέργειας της εταιρείας του ώστε να παρέχει στους πελάτες της στην Ισπανία πιο βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια.

Η RIU δημιούργησε τμήμα αγορών ενέργειας και η παραπάνω συμφωνία είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία της. Η μείωση των εκπομπών CO2 είναι ένας από τους κύριους στόχους της αλυσίδας, η οποία εργάζεται ταυτόχρονα και σε άλλα έργα που σχετίζονται με την κυκλική οικονομία. Αυτή η ολοκληρωμένη δέσμευση περιλαμβάνει τη διαχείριση απορριμμάτων και την επαναχρησιμοποίηση και έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία.

Η διεθνής αλυσίδα RIU ιδρύθηκε στη Μαγιόρκα από την οικογένεια Riu το 1953 ως μια μικρή εταιρεία διακοπών και εξακολουθεί να ανήκει στην τρίτη γενιά της οικογένειας. Η εταιρεία ειδικεύεται στα θέρετρα διακοπών και πάνω από το 75% των εγκαταστάσεων της προσφέρουν την αναγνωρισμένη υπηρεσία All Inclusive by RIU.

Με τα εγκαίνια του πρώτου της ξενοδοχείου πόλης το 2010, η RIU επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων της με τη δική της σειρά ξενοδοχείων πόλης που ονομάζεται Riu Plaza.

Η RIU Hotels & Resorts διαθέτει πλέον 100 ξενοδοχεία σε 20 χώρες. Το 2021, η αλυσίδα υποδέχθηκε 4,2 εκατομμύρια επισκέπτες και παρείχε θέσεις εργασίας για συνολικά 28.004 υπαλλήλους. Η RIU είναι αυτή τη στιγμή η 32η μεγαλύτερη αλυσίδα στον κόσμο, μία από τις πιο δημοφιλείς στην Καραϊβική, η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ισπανία από άποψη εσόδων και η τέταρτη μεγαλύτερη σε αριθμό δωματίων.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα