Λάμψα | Πώληση του Sheraton Rhodes Resort στο ισπανικό fund Azora - ενδιαφέρον και για άλλα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

03 Aug 2022, 20:05 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

TornosNews.gr

Λάμψα | Πώληση του Sheraton Rhodes Resort στο ισπανικό fund Azora - ενδιαφέρον και για άλλα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την πώληση του ξενοδοχείου της Sheraton Rhodes Resort στο Ισπανικό επενδυτικό fund Azora ανακοίνωσε η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. 

Η πώληση αυτή, όπως τονίζει, αποτελεί στρατηγική κίνηση της Λάμψα, η οποία σκοπεύει στην επικέντρωση της σε κεντρικά ξενοδοχεία πόλεων και την ενίσχυση της θέσης της τόσο επιχειρηματικά όσο και κεφαλαιακά. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Λάμψα, το Sheraton Rhodes Resort, που βρίσκεται στην κοινότητα Ιαλυσού Ρόδου, πουλήθηκε έναντι τιμήματος 43.800.000 ευρώ, το οποίο συμπεριλαμβάνει το ακίνητο και τον εξοπλισμό.

Το fund Azora είναι θυγατρική του Ισπανικού Ομίλου «AZORA GROUP» που δραστηριοποίται σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και επενδύσεις ακινήτων.

Το τίμημα της πώλησης χρησιμοποιήθηκε εν μέρει για την πλήρη εξόφληση του Ομολογιακού Δανείου της Alpha Bank. Η Λάμψα θα συνεχίσει την λειτουργία του ξενοδοχείου μέχρι το τέλος της θερινής περιόδου.

 Τι αναφέρει η ισπανική εταιρεία

Όπως ανακοίνωσε η ισπανική εταιρία, το Sheraton Rhodes Resort, δυναμικότητας 401 δωματίων, θα συνεχίσει να λειτουργεί από τη Marriott.

Είναι η πρώτη ξενοδοχειακή αγορά της Azora στην Ελλάδα και συμπληρώνει το χαρτοφυλάκιο 34 ξενοδοχείων που διαθέτει με περίπου 9.300 δωμάτια σε Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Βέλγιο.

Όπως τονίζεται, η Azora θα συνεχίσει να είναι ενεργή στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά. Χαρακτηριστικά, η Concha Osácar, από τους ιδρυτικούς εταίρους της Azora, σχολίασε ότι η εξαγορά αυτή αντανακλά την ισχυρή εμπιστοσύνη της εταιρείας στον τομέα της φιλοξενίας σε όλη τη Μεσόγειο. Η παρουσία και στην Ελλάδα, τόνισε, αποτελεί ορόσημο καθώς η εταιρεία δραστηριοποιείται πλέον στους πιο ελκυστικούς προορισμούς ήλιου και παραλίας στην Ευρώπη.

Πιστεύουμε ακράδαντα στην ελληνική αγορά και την μακροχρόνια ελκυστικότητά της στους Ευρωπαίους, αλλά και στους Αμερικανούς τουρίστες, τόνισε.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα