Clown Motel: Ένας παράξενος χώρος φιλοξενίας που αντέχει στο χρόνο

01 Oct 2021, 12:32 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Clown Motel: Ένας παράξενος χώρος φιλοξενίας που αντέχει στο χρόνο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σαν να είναι βγαλμένο από ταινία τρόμου, το Clown Motel στην έρημο της Νεβάδα των ΗΠΑ, καλυμμένο από πάνω μέχρι κάτω με κούκλες κλόουν,  αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια την «τελευταία ευκαιρία» διαμονής πριν εισέλθει ο ταξιδιώτης στην αχανή έκταση της ερήμου. Το «κερασάκι στην τούρτα» είναι η γειτνίαση του μοτέλ με ένα παλιό νεκροταφείο  ανθρακωρύχων.  

Παρ’ όλη την ιδιάζουσα φυσιογνωμία του, το Clown Motel αγαπήθηκε πολύ από ποδηλάτες, οδηγούς φορτηγών και άλλους ταξιδιώτες που έφταναν στην περιοχή του Tonopah της Νεβάδα , ψάχνοντας καταφύγιο για να περάσουν τη νύχτα.  Αυτή η παράξενη επιχείρηση φιλοξενίας, θα πρέπει όντως να φαντάζει με όαση στους διερχόμενους οδηγούς, για να είναι σε λειτουργία τα τελευταία σχεδόν 40 χρόνια. Από τη στιγμή που οι ταξιδιώτες περνούν την πόρτα του μοτέλ, κατακλύζονται στην κυριολεξία από φιγούρες κλόουν αλλά και από άλλες κούκλες, όπως ομοιώματα από ταινίες τρόμου και λούτρινα ζώα. Στη ρεσεψιόν, τους υποδέχεται μία κούκλα κλόουν σε  φυσικό μέγεθος, ενώ ολόκληρος ο χώρος είναι γεμάτος με ράφια και βιβλιοθήκες φορτωμένες με κλόουν, αγαλματίδια και φανταχτερά, κεφάτα αντικείμενα.

Η πλούσια ιστορία του μοτέλ από το 1985 μέχρι σήμερα

Όλα ξεκίνησαν το 1985, όταν η Leona και ο Leroy David έφτιαξαν το μοτέλ στη μνήμη του πατέρα τους Clarence David, του οποίου ο τάφος βρίσκεται ακριβώς δίπλα, στο παλιό νεκροταφείο Tonopah. Ο πατέρας τους που ήταν λάτρης των κλόουν,  τους κληροδότησε μια συλλογή από 150 κλόουν, την οποία και αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν ως θέμα του μοτέλ στη μνήμη του πατέρα τους. Πολύ γρήγορα το μοτέλ έγινε γνωστό ως Αmerica's Scariest Motel, δηλαδή το πιο τρομακτικό μοτέλ της Αμερικής, τόσο λόγω του θέματος των κλόουν, όσο και του διπλανού νεκροταφείου, όπου πολλοί ανθρακωρύχοι αναπαύθηκαν λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο ορυχείο Tonopah-Belmont το 1911. 

Το 2017,  οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να συνταξιοδοτηθούν και έβγαλαν το μοτέλ στην αγορά, με αρχική τιμή τα 900.000 δολάρια ΗΠΑ και τον όρο να μην αλλάξει η φυσιογνωμία του. Το 2019, το μοτέλ αγοράστηκε από την οικογένεια ξενοδόχων Mehar του Λας Βέγκας, η οποία είναι αφοσιωμένη στη διατήρηση του εμβληματικού Clown Motel και στην ανάπτυξη της παγκοσμίου φήμης συλλογής κλόουν.

Από τότε που ανέλαβαν το ακίνητο, οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν επενδύσει πολύ χρόνο και προσπάθεια στη βελτίωση των εγκαταστάσεων και στην ανακαίνιση των δωματίων.

Σήμερα, το μοτέλ έχει γίνει το σπίτι για πάνω από 2.000 κλόουν από κάθε εποχή και γωνιά της γης και μάλιστα στην ιστοσελίδα του μοτέλ υπάρχει ειδική επιλογή για όποιον θέλει να δωρίσει έναν κλόουν. Τέλος, και 31 του δωμάτια  διαθέτουν από 2 έως 3 απεικονίσεις κλόουν, ενώ οι ιδιοκτήτες επισημαίνουν ότι θα κάνουν τα πάντα για την άνετη διαμονή των επισκεπτών τους, αλλά οτιδήποτε συμβαίνει όταν πέφτει το σκοτάδι, δεν είναι στο χέρι τους….

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα