Η Marriott δημιουργεί το Ταμείο Φιλοξενίας Arne M. Sorenson για την υποστήριξη προγράμματος σπουδών

26 Feb 2021, 08:25 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Η Marriott δημιουργεί το Ταμείο Φιλοξενίας Arne M. Sorenson για την υποστήριξη προγράμματος σπουδών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το Ίδρυμα J. Willard και Alice S. Marriott και το Πανεπιστήμιο Howard ανακοίνωσαν την ίδρυση του Κέντρου Marriott-Sorenson Center for Hospitality Leadership προς τιμήν του αγαπημένου Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Marriott International Arne Sorenson, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα από καρκίνο.

Το Ίδρυμα J. Willard και Alice S. Marriott θα παράσχει δωρεά 20 εκατ. δολαρίων για την έναρξη του Κέντρου στο Πανεπιστήμιο Howard, ένα από τα κορυφαία ιστορικά «μαύρα» -όπως ονομάζονται- κολέγια και πανεπιστήμια της χώρας.

Επιπλέον, η Marriott International ανακοίνωσε τη δημιουργία του Ταμείου Arne M. Sorenson Hospitality Fund, το οποίο θα υποστηρίξει τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη του Κέντρου. Το εν λόγω Ταμείο προορίζεται ώστε να βοηθήσει τη βιομηχανία της φιλοξενίας στη δημιουργία ηγετικών ταλέντων.  Ήδη, η Marriott υποσχέθηκε την πρώτη δωρεά 1 εκατ. δολαρίων και καλεί εταιρείες, οργανισμούς και ιδιώτες  από όλους τους κλάδους  να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια.

Μεταξύ άλλων, το Marriott-Sorenson Center for Hospitality Leadership, το οποίο θα στεγάζεται στη Σχολή Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Howard, θα διαθέτει ένα βελτιωμένο πρόγραμμα που διευρύνει τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές ευκαιρίες για τους φοιτητές του και στοχεύει στην ανάπτυξη μελλοντικών στελεχών στον κλάδο της φιλοξενίας.

Σχετικά,  ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος J. Willard και Alice S. Marriott, κ. Mieka Wick ανέφερε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσει το εν λόγω έργο: Η βιομηχανία της φιλοξενίας εξελίσσεται με νέους και συναρπαστικούς τρόπους και υπάρχει σαφής ανάγκη για ένα πρόγραμμα προσανατολισμένο στο μέλλον και σχεδιασμένο να προετοιμάζει ηγέτες για αυτό το δυναμικό περιβάλλον. Η βαθύτερη δέσμευση για την ποικιλομορφία, την ισότητα και την ένταξη είναι επιτακτική, όχι μόνο επειδή είναι σωστό, αλλά και καλό για τον κλάδο. Το Ίδρυμα J. Willard και Alice S. Marriott έχει μια μακροχρόνια δέσμευση να δημιουργήσει ευκαιρίες για όλους στη βιομηχανία φιλοξενίας, ενώ το Πανεπιστήμιο Howard, ένα από τα καλύτερα ιστορικά «μαύρα» κολέγια και πανεπιστήμια, ταιριάζει ιδανικά σε αυτή τη συνεργασία, λόγω των εξαιρετικών φοιτητών που επιμορφώνει. 

 

 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα