Το The Lynx Mountain Resort άνοιξε στην πόλη της Φλώρινας- Μια νέα εμπειρία στις ορεινές αποδράσεις

25 Sep 2020, 12:16 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

TornosNews.gr

Το The Lynx Mountain Resort άνοιξε στην πόλη της Φλώρινας- Μια νέα εμπειρία στις ορεινές αποδράσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η ιστορία συνεχίζεται και εξελίσσεται. Το θρυλικό Ξενία στην πόλη της Φλώρινας μετά από μία εκ βάθρων ανακαίνιση άνοιξε ξανά τις πύλες του στο κοινό ως The Lynx Mountain Resort καθιστώντας επάξια την Φλώρινα ως τον απόλυτο προορισμό της Δυτικής Μακεδονίας.

Με εύκολη πρόσβαση αεροπορικώς από το αεροδρόμιο της Καστοριάς ή της Κοζάνης, ή οδικώς μέσω Εγνατίας Οδού, το The Lynx Mountain Resort αποτελεί αυτή την στιγμή ένα πραγματικό κόσμημα στην Βόρεια Ελλάδα. Με ξεχωριστή ταυτότητα που φέρει την υπογραφή του γραφείου thingk, ξεφεύγει πλήρως από την κλασσική ‘πέτρα-ξύλο’ αισθητική που έχουμε συνηθίσει στους ορεινούς προορισμούς. Η βασική φιλοσοφία του σχεδιασμού είχε σαν στόχο τη δημιουργία κομψών χώρων με nordic chic αισθητική και αναφορές στην ιστορία του κτιρίου ως πρώην Ξενία. Δόθηκε έμφαση στις φυσικές υφές και στα αυθεντικά υλικά που δένουν αρμονικά και δημιουργούν μία φιλόξενη πολυτέλεια.

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να διαμείνει σε μια απίστευτη τοποθεσία στην καρδιά της φύσης, μέσα στο καταπράσινο δάσος με ονειρική θέα προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας-Πισοδερίου και την πόλη της Φλώρινας. Το ξενοδοχείο αποτελείτε από 38 πολυτελή και σύγχρονα διακοσμημένα δωμάτια & σουίτες με πλήρεις παροχές, όλα με δική τους βεράντα, rainforest showers, Nespresso bar και πολυτελή Jo Malone καλλυντικά. Οι Grand Σουίτες διαθέτουν επιπλέον state of the art τζάκια διπλής όψης, skyline οροφή και μοναδικά μπάνια.

Σε μία περιοχή με παράδοση στην τοπική κουζίνα και πολλά τοπικά προϊόντα ΠΟΠ, η απόλαυση του καλού φαγητού δεν θα μπορούσε να λείπει από το ξενοδοχείο. Μοναδικές εμπειρίες στο mustvisit εστιατόριο “Six Lakes” και αυθεντικές στιγμές χαλάρωσης στο Wellness Hub, και στο πλήρως εξοπλισμένο Technogym γυμναστήριο. H ‘Veranda’ αποτελεί το σημείο αναφοράς για cocooning παρέα με το αγαπημένο ποτό και θέα που συνεπαίρνει. Ενώ το Le Prive αποτελεί το ιδανικό σημείο για την διεξαγωγή αξέχαστων εταιρικών συναντήσεων και εκδηλώσεων.

Η πόλη της Φλώρινας αποτελεί προορισμό από μόνη της. Ο ποταμός Σακουλέβας που την διαπερνάει και τα παλιά διατηρητέα αρχοντικά στο κέντρο της πόλης, δίνουν στην Φλώρινα μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Αυτή ακριβώς η αναλλοίωτη ατμόσφαιρα είναι που ενέπνευσε τον γνωστό σκηνοθέτη Θεόδωρο Αγγελόπουλο να γυρίσει 7 από τις βραβευμένες ταινίες του στην Φλώρινα. Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλης αναδεικνύετε μέσα από την Πινακοθήκη Καλλιτεχνών Φλώρινας, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας που αποτελούν σημεία ενδιαφέροντος για τους λάτρεις της τέχνης και της ιστορίας.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να δοθεί στην φύση που περιβάλει το The Lynx Mountain Resort. Ανακαλύψτε την περιοχή «θαύμα», όπου συμβιώνουν αρμονικά 2.000 άνθρωποι, 260 είδη πουλιών, 20 είδη ψαριών, αρκούδες, λύκοι, ακόμα και λύγκες, σε έναν Εθνικό Δρυμό έκτασης 150 τετραγωνικών χιλιομέτρων! Πολύ κοντά βρίσκεται άλλωστε και το καταφύγιο άγρια ζωής Λύκου και Αρκούδας ‘Αρκτούρος΄ στο Νυμφαίο. Το ξενοδοχείο περιβάλλεται από 2 χιονοδρομικά κέντρα της ΒίγλαςΠισοδερίου και του Καϊμακτσαλάν, 20 και 45 λεπτά αντίστοιχα. Περιβάλλεται από 6 λίμνες (Πρέσπες, Βεγορίτιδα, Χειμαδίτιδα Ζάζαρη και Πέτρα) και πολλούς παραδοσιακούς προορισμούς ασύγκριτης ομορφιάς όπως το Νυμφαίο, ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος, ο Άγιος Αχίλλειος και η Καστοριά. Η περιοχή φημίζεται για τα αμέτρητα μονοπάτια ορειβατικού και περιπατητικού τουρισμού (Ε4 και Ε6) και προσφέρει πληθώρα οργανωμένων αθλητικών δραστηριοτήτων όπως ποδηλασία, ξιφασκία και σκι. Φημίζεται επίσης και για τα εξαιρετικά κρασιά της και τα επισκέψιμα οινοποιία, μερικά από τα οποία βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το The Lynx Mountain Resort, όπως το Κτήμα Άλφα, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη και πολλά μικρά τοπικά οινοποιία.

Τέλος δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το The Lynx Casino Florina που βρίσκεται δίπλα από το ξενοδοχείο και αποτελεί την ιδανική βραδινή διασκέδαση μετά από μία γεμάτη ημέρα περιήγησης στην φύση, τα Μουσεία και τα χιονοδρομικά κέντρα.

Το ξενοδοχείο The Lynx Mountain Resort ήρθε για να ταράξει τα νερά και να αλλάξει τον τρόπο που βιώνουμε τις ορεινές εξορμήσεις. Αποτελεί προορισμό από μόνο του, εισάγει μία νέα εμπειρία διαμονής και καθιστά την πόλη της Φλώρινα ως την νούμερο ένα επιλογή για Φθινοπωρινές και Χειμερινές εξορμήσεις. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα