Υψηλές πτήσεις για το ξενοδοχείο NJV Athens Plaza- Αισιόδοξες εκτιμήσεις και για το 2020

28 Nov 2019, 14:43 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

TornosNews.gr

Υψηλές πτήσεις για το ξενοδοχείο NJV Athens Plaza- Αισιόδοξες εκτιμήσεις και για το 2020

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Υψηλές πτήσεις, ως προς τις επιδόσεις του, καταγράφει την τελευταία διετία το ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, της οικογένειας Βαρδινογιάννη, στο Σύνταγμα. Το ξενοδοχείο ολοκλήρωσε πρόγραμμα ανακαίνισης και τεχνολογικής αναβάθμισης των παροχών στους επισκέπτες του, ύψους άνω των 5 εκατ. ευρώ, τα τελευταία χρόνια, εφαρμόζοντας τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσίασε σήμερα 28 Νοεμβρίου η Γενική Δειυθύντρια του ξενοδοχείου κυρία Βάνα Λαζαράκου, το 2018, που ήταν η καλύτερη χρονιά, μέχρι τώρα, για το ξενοδοχείο (όπως και για την πλειονότητα των αθηναϊκών ξενοδοχείων), το  NJV Athens Plaza κατάγραψε αύξηση κατά 12% στη μέση τιμή των δωματίων, έναντι του 2017, ενώ και στο πρώτο 10μηνο του 2019 σημειώνεται νέα αύξηση κατά 6%.
Αύξηση 12% διαπιστώνεται, επίσης, στο Revenue τόσο το 2018 όσο και στο 10μηνο του 2019.
Τα στοιχεία κρατήσεων, εξάλλου, δείχνουν μια αισιόδοξη εκτίμηση για το 2020, η οποία είναι πιθανόν να εξελιχθεί καλύτερα και από το 2018. Αυξημένη ζήτηση υπάρχει από τα μέσα Μαρτίου και μετά.
Εντυπωσιακή αύξηση το 2018 είχε το NJV Athens Plaza στην προσέλκυση πελατείας από τις μακρινές αγορές και ειδικότερα: 66% από τον Καναδά, 58% από την Κίνα και 30% από τις ΗΠΑ. Στο 10μηνο φέτος, καταγράφεται αύξηση 61% από την Κίνα και 22% από την Ιαπωνία. Στις σημαντικές αγορές κατατάσσεται και η Αυστραλία. Η μεγαλύτερη αγορά, ωστόσο, είναι η ελληνική και η κυπριακή, από τις οποίες φέτος υπήρξε μια μείωση, που αποδίδεται στις αυξημένες τιμές.
Η αύξηση των τιμών, σύμφωνα με την κυρία Λαζαράκου, ήταν επιβεβλημένη, καθώς επί χρόνια οι τιμές των αθηναίκών ξενοδοχείων ήταν καθηλωμένες. Οι τιμές στο NJV Athens Plaza τείνουν να προσεγγίσουν αυτές του Hilton.
Ως προς τη σύνθεση της πελατείας, τα στοιχεία δείχνουν ότι η πλειονότητα είναι ζευγάρια και η ηλικία που κυριαρχεί είνια αυτή μεταξύ 35 και 55 ετών.
Η μέση διάρκεια διαμονής είναι 2,2 ημέρες, που αυξάνεται στις 3,2 ημέρες στους επισκέπτες από τον Καναδά και την Αυστραλία.
H τεχνολογική αναβάθμιση
Το πρόγραμμα ανακαίνισης ολοκληρώθηκε σταδιακά, χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του το ξενοδοχείο. Ανακαινίσθηκαν όλοι οι χώροι και τα δωμάτια, με αποκορύφωμα την διόροφη προεδρική σουίτα, που είναι πλέον η πιο εντυπωσιακή στην Αθήνα.
Η τεχνολογική αναβάθμιση οροσφέρει στους επισκέπτες υψηλών προδιαγραφών παροχές, καθώς:
  • Υπήρξε αντικατάσταση του συστήματος ασύρματης δικτύωσης (Wi-Fi)/ δωρεάν πρόσβαση 
  • Υπάρχουν ειδικές συσκευές ασύρματης πρόσβασης (inRoom Access Points) σε όλα τα δωμάτια με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα και αδιάλειπτο roaming
  • Σύνδεση AP με Bluetooth -> υποδομές για SMART HOTEL
  • Αυτοματοποιημένο σύστημα φωτισμού μέσω τεχνολογίας ΚΝΧ (Παγκόσμιο Πρότυπο για τον Κτιριακό Έλεγχο)
  • Σύγχρονο ηχητικό σύστημα με δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικών συσκευών (smartphone, TV, USB).

Η διοίκηση του ξενοδοχείου, τέλος, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην Κοινωνική Υπευθυνότητα, με δράσεις για την προστασία των φυσικών και πολιτιστικών πόρων και κατά της φτώχειας, έχοντας σειρά βραβεύσεων και πιστοποιήσεων για καλές πρακτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα