Άδεια στον Αστέρα Βουλιαγμένης για κατάχωση αρχαιοτήτων

14 Jun 2019, 09:56 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Άδεια στον Αστέρα Βουλιαγμένης για κατάχωση αρχαιοτήτων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Άλλη μία άδεια εξασφάλισε η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞ.Ε για την κατάχωση αρχαιοτήτων που έχουν εντοπιστεί στον περιβάλλοντα χώρο του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Ειδικότερα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων του υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε υπέρ της κατάχωσης των αρχαιοτήτων για λόγους διατήρησης και προστασίας τους σε όλες τις αρχαιολογικές θέσεις που έχουν εντοπιστεί στο πλαίσιο του έργου : «Έγκριση για την ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό των Ξενοδοχείων Αρίων και Ναυσικά και των Κτιρίων και γηπέδων των Αθλητικών Εγκαταστάσεων (Αποθήκες, Tennis Club, Αποδυτήρια, υπαίθρια γήπεδα), εντός εγκεκριμένου όγκου και κάλυψης αυτών, με τοπικές τροποποιήσεις όψεων και αλλαγή χρήσης Αποθηκών σε Γραφεία στην περιοχή των Αθλητικών Εγκαταστάσεων».

Οι δαπάνες της κατάχωσης θα βαρύνουν αποκλειστικά Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞ.Ε Όλες οι εργασίες θα γίνουν από τους εργατοτεχνίτες της ανασκαφής, σύμφωνα με τις υποδείξεις των μηχανικών και των αρχαιολόγων που εργάζονται στο αρχαιολογικό έργο.

Οι όροι που ετέθησαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων μεταξύ άλλων έχουν ως εξής:

-Θα πραγματοποιηθεί μετατόπιση του μηχανοστασίου πισίνας σε καμπάνα σε χώρο που ελέγχθηκε και είναι ελεύθερος αρχαίων και θα γίνει θεμελίωση  σε βάθος που να επιτρέπει την ασφαλή και αδιατάρακτη σε κατάχωση διατήρηση των αρχαιοτήτων. Επίσης, θα γίνει τρισδιάστατη αποτύπωση των αρχαίων καταλοίπων προκειμένου να αξιοποιηθεί στην αρχαιολογική τεκμηρίωση και μελλοντική τους ανάδειξη σύμφωνα με τις δυνατότητες που προσφέρει η νέα τεχνολογία.

-Θα γίνει θεμελίωση του μηχανισμού υπερχείλισης πισίνας σε άλλη καμπάνα  σε μικρότερο βάθος, για την ασφαλή και αδιατάρακτη σε κατάχωση διατήρηση του αρχαίου τοίχου.

-Θα πραγματοποιηθεί εκτροπή του δικτύου τροφοδότησης κολυμβητικών δεξαμενών βορειότερα, για την ασφαλή και αδιατάρακτη σε κατάχωση διατήρηση των αρχαίων.

-Θα υλοποιηθεί γεφύρωση της θεμελίωσης του σύγχρονου αναλημματικού τοιχίου για την ασφαλή και αδιατάρακτη σε κατάχωση διατήρηση του αρχαίου αναλημματικού τοίχου.

-Θα προβλεφθεί τοπική προσαρμογή των υψομέτρων της υπό κατασκευής οδού εισόδου για την ασφαλή και αδιατάρακτη σε κατάχωση διατήρηση των αρχαίων αρχιτεκτονικών καταλοίπων.

-Θα γίνει εκτροπή αγωγού απορροής όμβριων υδάτων για την ασφαλή και αδιατάρακτη σε κατάχωση διατήρηση της αρχαίας αναλημματικής κατασκευής.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα