Μη δασικές εκτάσεις σε ξενοδοχεία σε Ρόδο και Φθιώτιδα

22 Apr 2019, 10:31 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Μη δασικές εκτάσεις σε ξενοδοχεία σε Ρόδο και Φθιώτιδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι αρμόδιες δασικές αρχές κατόπιν αιτήσεων ξενοδοχειακών εταιρειών, έκριναν δύο εκτάσεις σε ξενοδοχεία της Ρόδου και της Φθιώτιδας, ότι δεν είναι δασικές.

Ειδικότερα, η  Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου, έκρινε μη δασική έκταση 11.701,50 τ.μ. στην Ιξιά της Ρόδου, εκ του συνόλου των 18.597,40 τ.μ. , κατόπιν αίτησης της εταιρείας «Τουριστικές Επιχειρήσεις Ιξιάς Α.Ε.- Ξενοδοχείο Belair».

Τα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ του χαρακτηρισμού αυτού είναι η σημερινή μορφή της έκτασης, η μορφή που είχε κατά τα έτη 1960, 1998, 2015 και 2017, η μορφολογία του εδάφους, ο τρόπος διαχείρισης και τα υποβληθέντα με την αίτηση στοιχεία.Ειδικότερα, η χαρακτηρισμένη περιοχή παρουσιάζει μεταξύ άλλων ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, χέρσα έκταση και δυτικά σειρά ελαιόδεντρων ή καλλωπιστικών.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Δασών Ν. Φθιώτιδας, έκρινε ως μη δασική έκταση 16.166,00.τ.μ. που βρίσκεται στη θέση «Μεταλλεία» Δομοκού Φθιώτιδας, κατόπιν αιτήσεως  της εταιρείας MD ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕ. Τα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ του ανωτέρω χαρακτηρισμού είναι η μορφή της έκτασης, η μορφή που είχε από το έτος 1945 έως σήμερα, η μορφολογία εδάφους, ο τρόπος διαχείρισης και τα υποβληθέντα με την αίτηση στοιχεία. Ειδικότερα, η έκταση καλλιεργείται από το έτος 1945 έως σήμερα δεν φέρει δασική βλάστηση και βρίσκεται μεταξύ όμοιων μη δασικών εκτάσεων.

 

 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα