Εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα- Με τη συμμετοχή έξι βραβευμένων Σεφ από τη Γαλλία
14 Feb 2024, 18:52 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
TornosNews.gr
Η Ελλάδα και η Γαλλία μοιράζονται την ίδια αγάπη για τη γαστρονομία, την παράδοση και τις μαγειρικές απολαύσεις, γύρω από τις τοπικές τεχνοτροπίες και την ανάδειξη των προϊόντων και των περιοχών τους. Η σημασία της τέχνης του τραπεζιού για την κουλτούρα και την οικονομία των δύο χωρών είναι εξίσου ουσιώδης για τον τουρισμό, την ελκυστικότητα και την πολιτιστική κληρονομιά, τόσο στη Γαλλία, όσο και στην Ελλάδα. Είναι μια κοινή κληρονομιά, η οποία αναδεικνύεται και αναπτύσσεται και μέσω της UNESCO.
Με στόχο την προώθηση αυτής της κληρονομιάς, η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνουν για πρώτη φορά φέτος μια εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας, από τις 25 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2024, με τίτλο «Merci Chef!». Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας και με ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων και προϊόντων.
Έξι Γάλλοι σεφ, εκ των οποίων ένας βραβευμένος με αστέρι Michelin και τρεις βραβευμένοι Σεφ με την ανώτατη διάκριση M.O.F. (Meilleur Ouvrier de France – Καλύτερος Τεχνίτης της Γαλλίας) θα έρθουν στην Ελλάδα για να μοιραστούν τις γνώσεις τους με το ελληνικό κοινό.
Η εβδομάδα «Merci Chef!» φιλοδοξεί να ενισχύσει την ελκυστικότητα των δύο χωρών μας, διαμέσου των τοπικών προϊόντων και των γαστρονομικών τους παραδόσεων. Υπό την καθοδήγηση του σεφ της Πρεσβείας, Jean-Marie Hoffmann, Γάλλοι και Έλληνες σεφ θα μαγειρέψουν μαζί τονίζοντας τη σημασία της πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ γαλλικής και ελληνικής κουζίνας.
Το πρόγραμμα της εβδομάδας «Merci Chef!» περιλαμβάνει εκδηλώσεις που σχεδιάστηκαν για να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι: σχολεία, κέντρα εκπαίδευσης, μέσα ενημέρωσης, και φυσικά το ευρύ κοινό. Η εβδομάδα «Merci Chef!» έχει τη στήριξη περισσότερων από τριάντα εταίρων, από τους τομείς των μεταφορών, των ξενοδοχειακών υπηρεσιών και της εστίασης.
Η γαλλική γαστρονομία πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Γι’ αυτό και η εβδομάδα «Merci Chef!» θα συμπεριλάβει πληθώρα πολιτιστικών και φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδηλώσεων, αλλά και βραδιές γευσιγνωσίας με πρωταγωνιστές τα γαλλικά προϊόντα. Τέλος, οι Γάλλοι σεφ θα συμμετάσχουν και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια σε συνεργασία με ελληνικές σχολές εστίασης.
Όπως έλεγε και ο σπουδαίος σεφ Paul Bocuse, «δεν υπάρχει καλή κουζίνα, αν εξ αρχής δεν υπάρχει αγάπη προς εκείνους στους οποίους απευθύνεται». "Με χαρά θα σας υποδεχτούμε για να μοιραστούμε όμορφες στιγμές, δίνοντας λαχταριστή γαστρονομική διάσταση στην ελληνογαλλική φιλία!", αναφέρουν οι διοργανωτές.
Με τη συμμετοχή προσκεκλημένων Σεφ από τη Γαλλία :
- John ARGAUD, Σεφ
- Johann CHAPUIS, Σεφ βραβευμένος με 1 Αστέρι Michelin
- Laëtitia GABORIT, βραβευμένη MOF τυροκομίας
- Arnaud LARHER, βραβευμένος MOF ζαχαροπλαστικής
- Eulalie RUS, βραβευμένη MOF Σεφ ψαριών
- Marie SIMON, Σεφ ζαχαροπλαστικής βραβευμένη με τον τίτλο της « παγκόσμιας πρωταθλήτριας γλυκών τεχνών »
διαβάστε ακόμα
- Γαστρονομικός τουρισμός | Η ΕΕ αναδεικνύει και προστατεύει 114 ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα 04/11 | 20:00
- Στον Πειραιά το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας 02/11 | 06:27
- Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Κάρπαθο 08/09 | 07:56
- Γερμανικός Τύπος | Γαστρονομικοί πειρασμοί στα Χανιά και στα Σκόπια.... 05/08 | 16:17
- ΕΟΤ | Ύμνοι γερμανικού περιοδικού στην ελληνική κουζίνα 22/07 | 11:10
- Έρευνα: Η Αθήνα στις 5 κορυφαίες Ευρωπαϊκές πόλεις για γαστρονομικό τουρισμό 14/03 | 15:00
- Taste Atlas: Tουρκικά επιδόρπια εντάχθηκαν στα 100 κορυφαία του κόσμου 09/02 | 12:15
- Αποτέλεσμα μάρκετινγκ η ιταλική παραδοσιακή κουζίνα; 17/01 | 10:33
- Παγκόσμια Ημέρα Μπακλαβά η 17η Νοεμβρίου 17/11 | 12:23
- Στον Πειραιά το επόμενο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας 30/10 | 13:44
δημοφιλέστερα
- 1 Τουρισμός | 3 στους 10 Βρετανούς έκλεισαν ήδη τις διακοπές τους για το 2025 06.11.2024 | ΑΓΟΡΕΣ
- 2 Δήμος Ξηρομέρου: SOS για την προστασία της νήσου Φορμίκουλα - Επισκέπτες καταδιώκουν τις φώκιες 08.11.2024 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 3 Νέο μέλος στο Δ.Σ. του ΕΟΤ o κ. Χριστόφορος Καπαρουνάκης 08.11.2024 | ΕΟΤ
- 4 LoveHER | Τουριστική προβολή του Ηρακλείου: Επίσημη προβολή του σποτ, εμπνευσμένο από τα γράμματα HER της λέξης HERAKLION 19.07.2024 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 5 WTM'24 | Μελέτη: Η δίψα για περιπέτεια ωθεί την καινοτομία στα ταξίδια 07.11.2024 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
- 6 Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023, Νέα Θεσμοφόρια | Πρωτοπόρο φεστιβάλ για την ανάδειξη της Αττικής γης 05.09.2023 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
- 7 AEGEAN | + 50% σε σχέση με το 2022 η επιβατική κίνηση το α' πεντάμηνο του 2023 09.06.2023 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 8 Τουρισμός: Η Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου καθιερώνονται διεθνώς ως top προορισμοί πολιτισμού και ευεξίας 04.10.2024 | ΤΑΣΕΙΣ
- 9 Πώς θα επηρεάσει η κλιματική αλλαγή το ελληνικό καλοκαίρι 20.03.2024 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
- 10 ΠΟΤ: Αυτός είναι ο στρατηγικός χάρτης για την τεχνητή νοημοσύνη στον παγκόσμιο τουρισμό – Οι 5 άξονες 07.11.2024 | ΦΟΡΕΙΣ