Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα στην Έκθεση Alicante Gastronómica

16 Oct 2023, 07:49 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα στην Έκθεση Alicante Gastronómica

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Ελλάδα συμμετείχε ως τιμώμενη χώρα στην ετήσια γαστρονομική Έκθεση Feria Alicante Gastronómica 2023” η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο του Αλικάντε.

Η συμμετοχή της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας κατέστη εφικτή , κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Casa Mediterráneo, και φιλοξενούμενης στον χώρο του περιπτέρου της. Σημειώνεται ότι την τελευταία δωδεκαετία ουδεμία χώρα είχε προσκληθεί ως τιμώμενη σε ως άνω εκδήλωση.

Η ελληνική Πρεσβεία στη Μαδρίτη, μέσω του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, εκκίνησε σε συνεργασία και σε συνεννόηση με τους διοργανωτές της Έκθεσης και τους υπευθύνους της Casa Mediterráneo, με εντατικούς ρυθμούς την προετοιμασία της ελληνικής συμμετοχής.

Η εδρεύουσα στη Βαρκελώνη, εισαγωγική εταιρεία ελληνικών τροφίμων και ποτών, Olímpo Gourmet, εξασφάλισε προϊόντα ελληνικών οίκων και παραγωγών, που εκτέθηκαν στο περίπτερο και χρησιμοποιήθηκαν για τις εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και για την παρασκευή συνταγών. Επιπλέον, ο Έλληνας μάγειρας κ. Κωνσταντίνος Βασάλος προσέφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του. Οργανωτική στήριξη παρείχε επίσης τόσο η Ελληνική Κοινότητα Αλικάντε όσο και το Ισπανό-Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το οποίο εξασφάλισε ποσότητα ιχθυηρών για την εκτέλεση των συνταγών. Κατόπιν σχετικού αιτήματος, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού απέστειλε προωθητικό υλικό τόσο έντυπο το οποίο διανεμήθηκε κατά τη διάρκεια της Έκθεσης όσο και οπτικοακουστικό που προβλήθηκε συνεχώς σε οθόνη στο περίπτερο της Casa Mediterráneo.

Ο Πρέσβυς της Ελλάδας στη Μαδρίτη κ. Φωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ της Πρεσβείας κ. Γκάσιο, παρέστη στα εγκαίνια της Έκθεσης. Η παρουσία της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας έλαβε εκτενή αναφορά στον έντυπο τοπικό Τύπο και στην τηλεόραση, με ιδιαίτερα θετικά σχόλια. Με την ευκαιρία ο Έλληνας Πρέσβυς παραχώρησε συνεντεύξεις σε ως άνω ΜΜΕ. Ανάλογη προβολή έλαβε η ελληνική συμμετοχή και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο από τους διοργανωτές όσο και από το Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας της ελληνικής Πρεσβείας.

Στη διάρκεια της Έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 12 γευσιγνωσίες ελληνικών τροφίμων και ποτών (ελαιόλαδου, επιτραπέζιων ελιών, κρασιών, τυριών και γιαουρτιού).

Σύμφωνα με στοιχεία των διοργανωτών, η φετινή Έκθεση αναπτύχθηκε σε συνολική επιφάνεια 36.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου, με περισσότερα από 250 περίπτερα, συγκέντρωσε πάνω από 70.000 επισκέπτες, ενώ συμμετείχαν περισσότεροι από 100 διάσημοι εδώ μάγειρες, παραγωγοί, οινοποιεία, καταστήματα, ακαδημαϊκές σχολές και επιχειρήσεις.

  • Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Μαδρίτη.

 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα