Slice of Greece | Ένα γλυκό «κομμάτι Ελλάδας» στο Εδιμβούργο

10 Apr 2023, 08:21 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Slice of Greece | Ένα γλυκό «κομμάτι Ελλάδας» στο Εδιμβούργο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τυχεροί θα πρέπει να θεωρούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Εδιμβούργου, που έχουν στη γαστρονομική τους «φαρέτρα» ένα γλυκό κομμάτι της χώρας μας, μέσα από το Slice of Greece.

Το ελληνικό ζαχαροπλαστείο και καφέ, φέρνει στη σκωτσέζικη πόλη την ελληνική ζαχαροπλαστική παράδοση και τα 25 χρόνια εμπειρίας στην παρασκευή γλυκών, έχοντας ως στόχο να ανασύρει τις μνήμες και τα συναισθήματα του ελληνικού πολιτισμού στο Εδιμβούργο.

Ειδικότερα, οι δημιουργοί του ήθελαν να επιτύχουν την ατμόσφαιρα ενός παραδοσιακού ελληνικού ζαχαροπλαστείου, όπου οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν το γλυκό και τον καφέ τους, μαθαίνοντας παράλληλα για την παράδοση και την προέλευση του κάθε γλυκού. Με αυτόν τον τρόπο, αναπολούν τις χαρούμενες και ηλιόλουστες διακοπές τους στην Ελλάδα και δημιουργούν νέες αναμνήσεις, συνδεδεμένες με την πόλη του Εδιμβούργου, φέρνοντας έτσι τους δύο τόπους ακόμη πιο κοντά.

Σχεδόν σαν «πτήση» στην ελληνική γεύση και κουλτούρα, οι λάτρεις των γλυκών απολαμβάνουν όχι μόνο τις λαχταριστές τούρτες και την ποικιλία παραδοσιακών γλυκών από όλη την Ελλάδα, αλλά και τις εξαιρετικές επιλογές πρωινού, το οποίο μπορούν να το πάρουν μαζί τους στη βόλτα ή στη δουλειά τους.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το ζαχαροπλαστείο χρησιμοποιεί μόνο ελληνικές συνταγές οι οποίες συντίθενται από τοπικά, φρέσκα προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Ποιες είναι όμως οι δημιουργοί που βρίσκονται πίσω από αυτό το λαχταριστό εγχείρημα;

Από τη Λάρισα στο Εδιμβούργο

Το πάθος και η αγάπη της Εύης Μπουλιώτα για τον κλάδο των ζαχαροπλαστείων, διατηρείται άσβεστο εδώ και πολλά χρόνια. Μεγαλωμένη ουσιαστικά μέσα στο ζαχαροπλαστείο της οικογένειάς της στη Λάρισα, η Εύη ξεκίνησε να ασχολείται με την επιχείρηση σε ηλικία μόλις 12 ετών, στην αρχή πακετάροντας τα γλυκίσματα, βοηθώντας τους γονείς της και παρακολουθώντας τις διαδικασίες παρασκευής.

Από τότε, ερωτεύτηκε την τέχνη της ζαχαροπλαστικής ενώ το πιο σημαντικό για εκείνη ήταν τα χαμόγελα και η ευτυχία που προκαλούσαν οι δημιουργίες της. Υποσχέθηκε στον εαυτό της να παράγει μόνο τα πιο αυθεντικά, δημιουργικά και φρέσκα επιδόρπια, υπόσχεση στην οποία είναι πιστή μέχρι σήμερα.

Το αληθινό της πάθος για τη δημιουργία χειροποίητων γλυκών για άλλους και η επιτυχία της στον κλάδο αναγνωρίστηκαν από τους πελάτες και απέφεραν πολλά κέρδη στην οικογενειακή επιχείρηση. Η συνεισφορά της επέτρεψε στην επιχείρηση να ξεκινήσει ένα δεύτερο και αργότερα ένα τρίτο υποκατάστημα σε διάφορες τοποθεσίες σε όλη την πόλη. Η Εύη συνέχισε να εργάζεται στο κεντρικό κατάστημα, καθοδηγώντας την αλυσίδα εφοδιασμού για ολόκληρη την επιχείρηση, φτάνοντας στο σημείο να διευθύνει και τα τρία υποκαταστήματα.

Το 2014, η Εύη αποφάσισε να απογειώσει τις ικανότητές της, την ευρεία γνώση και το πάθος της για τα επιδόρπια και να θέσει στον εαυτό της προκλήσεις. Μετακόμισε στο Εδιμβούργο με στόχο να δημιουργήσει το δικό της brand και να μοιραστεί όλη την αγάπη και την τεχνογνωσία στα επιδόρπια με τους κατοίκους του.

Από την άλλη πλευρά, η Μάχη Κουκουτάρα, έφερε στην επιχείρηση τη μακρά εμπειρία της στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και διοίκησης. Το υπόβαθρό της περιλαμβάνει περισσότερα από 23 χρόνια προσωπικής αλληλεπίδρασης με τους πελάτες, αναβαθμίζοντας την υπηρεσία που τους παρέχεται σε καθημερινό επίπεδο.

Οι δύο συνιδιοκτήτριες γνωρίστηκαν στην Ελλάδα, όταν η Εύη προσέλαβε τη Μάχη ως Γενική Διευθύντρια στο κεντρικό της ζαχαροπλαστείο. Η Μάχη μετακόμισε στο Εδιμβούργο το 2014, με σκοπό να ανοίξει ένα ζαχαροπλαστείο με την Εύη, καθώς και οι δύο μοιράζονται το ίδιο πάθος για τα επιδόρπια, τις ίδιες αξίες και την ίδια αποφασιστικότητα να κάνουν τους ανθρώπους χαρούμενους, διαδίδοντας τις γλυκές γεύσεις τους και τη διάσημη ελληνική φιλοξενία.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Εδιμβούργο, η Μάχη σπούδασε Hospitality Management προκειμένου να αναπτύξει τις γνώσεις της σχετικά με το πώς να ευδοκιμήσει στον κλάδο της φιλοξενίας, κάτι που αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία του Slice of Greece.

Με το χαμόγελο στα χείλη, οι δυο δημιουργοί φέρνουν στη δουλειά τους θετική ενέργεια και ενθουσιασμό, δηλώνοντας ότι η κινητήριος δύναμη των προϊόντων τους, είναι η διάσημη ελληνική φιλοξενία.

 

 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα