Vegan τάσεις στα εστιατόρια της Ευρώπης, ακόμη και στα ελληνικά
02 Feb 2023, 08:40 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σοφία Κοντογιάννη
Μία νέα τάση διαμορφώνεται στην υψηλή γαστρονομία της Ευρώπης, ακόμη και σε ελληνικά εστιατόρια ή σε κουζίνες με αστέρι Michelin: Η παρουσίαση μενού ποιότητας, χωρίς κρέας.
Αυτή τη νέα τάση προάγει και η εταιρεία vegan προϊόντων που προσομοιάζουν το κρέας, Redefine Meat, λανσάροντας πρόσφατα το New-meat και την καμπάνια Veganuary, η οποία "τρέχει" εξακολουθητικά στους γαστρονομικούς κύκλους.
Ειδικότερα, στην καμπάνια συμμετέχουν πάνω από 70 κορυφαία νέα εστιατόρια στην Ολλανδία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο ,τα οποία σερβίρουν New-meat, όπως είναι το The Breakfast Club και το ελληνικό Meraki στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Boterlap, το Koks gemert, το Wildschut, το Café Luxembourgh and Shakshuk στην Ολλανδία και το Mundfein, το The Ash and Spreegold στη Γερμανία.
Υποστηριζόμενη από σεφ βραβευμένους με αστέρι Michelin, όπως ο Marco Pierre White και ο Ron Blaauw, η πρωτοποριακή τεχνολογία New-meat της σειράς Redefine Meat με 100% φυτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, αποδεικνύει γιατί οι λάτρεις του κρέατος δεν χρειάζεται πραγματικά να μειώσουν την κατανάλωση "κρέατος".
Η τάση αυτή ακολουθεί μια χρονιά μεγάλης επέκτασης των επιχειρήσεων και των προϊόντων, η οποία είδε το New-meat να αγκαλιάζει τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες τροφίμων – από μεγάλες αλυσίδες εστιατορίων και ξενοδοχεία, μέχρι catering και εταιρικές καντίνες. Η εταιρεία ξεκίνησε εμπορικά σε 6 νέες ευρωπαϊκές αγορές, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Αυστρία και τη Φινλανδία, ενώ υπέγραψε μια σημαντική συμφωνία με τον κορυφαίο εισαγωγέα κρέατος υψηλής ποιότητας στην Ευρώπη, την Giraudi Meats, για να επεκταθεί σε μια πληθώρα νέων χωρών εντός του 2023. Η Redefine Meat άνοιξε επίσης πρόσφατα ένα νέο εργοστάσιο μεγάλης κλίμακας στην Ολλανδία, παρέχοντας τη δυνατότητα να υποστηρίξει την επιθετική επέκταση του New-meat, τόσο σε νέες όσο και σε υπάρχουσες αγορές.
Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία δραστηριοποιείται με 16 νέα προϊόντα New-meat. Αυτά περιλαμβάνουν τέσσερις πρωτοποριακές κοπές premium - Tenderloin, Striploin, Beef and Lamb Flank, μια νέα σειρά Pulled Meats που περιλαμβάνει βοδινό, αρνί και χοιρινό, καθώς και πολλά προϊόντα κιμά, όπως το New-meat burger, το λουκάνικο bratwurst και το αρνίσιο κεμπάπ.
διαβάστε ακόμα
-
Η γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου στην έκθεση DETROP στη Θεσσαλονίκη 01/03 | 16:09
-
Bacchanalia London: Εστιατόριο εμπνέεται από την ελληνική και ρωμαϊκή μυθολογία - Δείτε φωτογραφίες 20/02 | 14:14
-
Γαστρονομία | Προβολή στους τουρίστες της Αθήνας παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων από τα 1.500 αρτοποιία 27/12 | 16:38
-
Τα γκουρμέ εστιατόρια σφίγγουν το ζωνάρι 13/12 | 12:41
-
Γευστικές προτιμήσεις των Ελλήνων τα Χριστούγεννα | Τα μελομακάρονα τρεις φορές πιο δημοφιλή από τους κουραμπιέδες! 28/11 | 15:42
-
Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία πολιτών για αμιγώς χορτοφαγικά γεύματα 19/10 | 09:28
-
Γαστρονομική περιήγηση στην Αθήνα με τα Athens Walking Tours στην εκπομπή Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση (VIDEO) 10/06 | 15:17
-
Η πανδημία αλλάζει τις διατροφικές συνήθειες -Τα 10 πιο δημοφιλή superfoods, που θα κυριαρχήσουν το 2021 24/01 | 09:17
-
Tripadvisor: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα πολυτελή εστιατόρια στην Ελλάδα για το 2020 30/07 | 12:39
-
Γαστρονομικός Τουρισμός: η νέα τάση – Λευτέρης Λαζάρου: τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα (video) 07/02 | 09:10
δημοφιλέστερα
- 1 EE | Πιο οικονομική η επισκευή προϊόντων από την αντικατάσταση - νέα δικαιώματα στους καταναλωτές 25.03.2023 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ
- 2 Σχέδιο στη Γαλλία για μείωση των δημόσιων δαπανών 26.03.2023 | ΚΟΣΜΟΣ
- 3 Πουλήθηκε χαρτοφυλάκιο 72 ξενοδοχείων- ποια είναι η κοινοπραξία, που το αγόρασε- τα μισά σε νησιά του Αιγαίου 24.03.2023 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 4 Επανεκκίνηση με αποφασιστικότητα και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες… 25.03.2023 | ΑΠΟΨΗ
- 5 Βατικανό: Ιστορική η επιστροφή θραυσμάτων του Παρθενώνα 25.03.2023 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
- 6 Ευρωπαϊκή Σύνοδος CLIA: 20% επάνω από το 2019 οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην Ελλάδα - Καθυστερήσεις στο σύστημα καταγραφής επιβατών 24.03.2023 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
- 7 Τουρισμός 2070: Διαβατήρια καρδιακών παλμών, 3D εκτύπωση φαγητού & ρούχων, ολογραφικό προσωπικό και ιπτάμενα ταξί 24.03.2023 | ΤΑΣΕΙΣ
- 8 ACI World: Πανευρωπαϊκές διακρίσεις για τα αεροδρόμια Αθήνας/ Θεσσαλονίκης στην ικανοποίηση επιβατών 24.03.2023 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 9 Ανησυχητικά τα στοιχεία για τη γήρανση του πληθυσμού στην Ελλάδα | Κέντρο για τους Πληθυσμούς ιδρύει στην Κρήτη ο ΟΟΣΑ 24.03.2023 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ
- 10 Βασίλης Κικίλιας: +15% η κρουαζιέρα το 2023 σε σχέση με πέρυσι 25.03.2023 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ