Γαστρονομία | Προβολή στους τουρίστες της Αθήνας παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων από τα 1.500 αρτοποιία

27 Dec 2022, 16:38 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

TornosNews.gr

Γαστρονομία | Προβολή στους τουρίστες της Αθήνας παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων από τα 1.500 αρτοποιία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων & Περιχώρων – ΣΑΑΠΠ και η Acropolis Chef’s Club of Attica – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας με κοινό σκοπό την προβολή, παρουσίαση, εκπαίδευση, διάδοση του Έλληνα και ιδιαίτερα του Αθηναίου Αρτοποιού.

Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο του Γαστρονομικού Τουρισμού της Ελλάδας και ειδικά της Περιφέρειας Αττικής, οι δύο φορείς θα συνεργαστούν ώστε ο τουρίστας να απολαμβάνει εδέσματα, ελληνικό branch ή ακόμη γλυκίσματα από τα 1.500 Αρτοποιία της Αθήνας, δοκιμάζοντας τις γεύσεις, τα αρώματα, και τον πολιτισμό – κουλτούρα της χώρας μας πχ το κουλούρι, την τυρόπιτα, την σπανακόπιτα ή ακόμη και το ίδιο το ψωμί αλλά και στις εορταστικές ημέρες τα γνήσια γλυκά εδέσματα όπως κουραμπιέ, μελομακάρονα, τσουρέκια κλπ.

Η συμφωνία αυτή είναι τόσο ιδιαίτερη γιατί έχει να κάνει με το αρχαιότερο επάγγελμα του Αρτοποιού και ο πολιτισμός είναι αυτός που δίνει την γνησιότητα στο αρτοποιείο, τονίζεται στην ανακοίνωση. Ο καταναλωτής να ξέρει ότι από το αρτοποιείο θα δοκιμάσει γνήσιες γεύσεις αλλά με πολύ μεγάλη διαχρονική αξία, υπογραμμίζουν οι δύο φορείς.

Τέλος, όπως γνωστοποιείται, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ Ψωμιού με παρουσιάσεις – διαγωνισμούς – γευσιγνωσία όλων των αρτοποιών της Ευρώπης αλλά και πολλές εκπλήξεις όπως Erasmus+ κλπ.

Στην εκδήλωση για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας ήταν ο Πρόεδρος της ΣΑΑΠΠ κ. Παναγιώτης Σαχινίδης, ο Πρόεδρος της ΛΑΕΑ Ακρόπολις κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης και ο Γ.Γ. ΛΑΕΑ Ακρόπολις κ. Παναγιώτης Τζίμας 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα