Γαστρονομία | Προβολή στους τουρίστες της Αθήνας παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων από τα 1.500 αρτοποιία
27 Dec 2022, 16:38 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
TornosNews.gr
Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων & Περιχώρων – ΣΑΑΠΠ και η Acropolis Chef’s Club of Attica – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας με κοινό σκοπό την προβολή, παρουσίαση, εκπαίδευση, διάδοση του Έλληνα και ιδιαίτερα του Αθηναίου Αρτοποιού.
Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο του Γαστρονομικού Τουρισμού της Ελλάδας και ειδικά της Περιφέρειας Αττικής, οι δύο φορείς θα συνεργαστούν ώστε ο τουρίστας να απολαμβάνει εδέσματα, ελληνικό branch ή ακόμη γλυκίσματα από τα 1.500 Αρτοποιία της Αθήνας, δοκιμάζοντας τις γεύσεις, τα αρώματα, και τον πολιτισμό – κουλτούρα της χώρας μας πχ το κουλούρι, την τυρόπιτα, την σπανακόπιτα ή ακόμη και το ίδιο το ψωμί αλλά και στις εορταστικές ημέρες τα γνήσια γλυκά εδέσματα όπως κουραμπιέ, μελομακάρονα, τσουρέκια κλπ.
Η συμφωνία αυτή είναι τόσο ιδιαίτερη γιατί έχει να κάνει με το αρχαιότερο επάγγελμα του Αρτοποιού και ο πολιτισμός είναι αυτός που δίνει την γνησιότητα στο αρτοποιείο, τονίζεται στην ανακοίνωση. Ο καταναλωτής να ξέρει ότι από το αρτοποιείο θα δοκιμάσει γνήσιες γεύσεις αλλά με πολύ μεγάλη διαχρονική αξία, υπογραμμίζουν οι δύο φορείς.
Τέλος, όπως γνωστοποιείται, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ Ψωμιού με παρουσιάσεις – διαγωνισμούς – γευσιγνωσία όλων των αρτοποιών της Ευρώπης αλλά και πολλές εκπλήξεις όπως Erasmus+ κλπ.
Στην εκδήλωση για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας ήταν ο Πρόεδρος της ΣΑΑΠΠ κ. Παναγιώτης Σαχινίδης, ο Πρόεδρος της ΛΑΕΑ Ακρόπολις κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης και ο Γ.Γ. ΛΑΕΑ Ακρόπολις κ. Παναγιώτης Τζίμας
διαβάστε ακόμα
-
“Εβδομάδα Κρητικής Γαστρονομίας” στη Βιέννη 14/03 | 10:34
-
Οινικές διαδρομές στην Πελοπόννησο: Τρεις οικογένειες, τρεις ιστορίες πάθους 14/02 | 08:30
-
Κλείνει το ιστορικό ελληνικό εστιατόριο Filos στην Κολωνία 24/01 | 14:16
-
Τα αστέρια- εστιατόρια της Αθήνας, που επελέγησαν στον Οδηγό MICHELIN 2024 18/12 | 19:19
-
Γαστρονομία | Οι 15 κορυφαίες διατροφικές τάσεις το 2025 11/12 | 10:59
-
Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας | Η Ελλάδα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός. Eίναι μια γιορτή για τις αισθήσεις... 21/11 | 12:11
-
Γαστρονομικός Τουρισμός: Ανακάλυψη της Μαγειρικής Κληρονομιάς της Κοιλάδας του Στρυμόνα 11/11 | 07:52
-
Γαστρονομικός τουρισμός | Η ΕΕ αναδεικνύει και προστατεύει 114 ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα 04/11 | 20:00
-
Στον Πειραιά το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας 02/11 | 06:27
-
Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Κάρπαθο 08/09 | 07:56
δημοφιλέστερα
- 1 ITB | Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Πελοποννήσου το 2025 16.03.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 2 Πώς θα λειτουργήσει η Σαντορίνη τη νέα σεζόν; Σύσκεψη τη Δευτέρα στο νησί με την Όλγα Κεφαλογιάννη 16.03.2025 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 3 Η λαμπρή γιορτή της αγκινάρας και ο ...Δίας! 16.03.2025 | ΠΡΟΪΟΝΤΑ
- 4 47ος Ποδηλατικός Γύρος Θυσίας σε Πάτρα και Καλάβρυτα 17.03.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 5 Ανοίγει τον Ιούνιο το JW Marriott Crete Resort & Spa, το πρώτο ξενοδοχείο Marriott στην Ελλάδα 16.03.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 6 Τουρισμός | Το 44% των Βρετανών έχουν κλείσει ήδη τις διακοπές τους- Το Αλγκάρβε ο φθηνότερος προορισμός 16.03.2025 | ΑΓΟΡΕΣ
- 7 «Άνοιγμα» της Σάμου στις διεθνείς αγορές 15.03.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 8 Ο Oliver Grosse-Kleimann του Alltours στο Tornos News: Ρόδος και Κρήτη απογειώνονται στη γερμανική αγορά 17.03.2025 | TOUR OPERATORS
- 9 TUI | Το «δυναμικό πακέτο» και η επέκταση του μοντέλου συνεργασίας με τη Ryanair 15.03.2025 | TOUR OPERATORS
- 10 Μεγάλες επενδύσεις στην Ισπανία και την Πορτογαλία για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας 16.03.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ