Γαστρονομία | Προβολή στους τουρίστες της Αθήνας παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων από τα 1.500 αρτοποιία
27 Dec 2022, 16:38 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
TornosNews.gr
Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων & Περιχώρων – ΣΑΑΠΠ και η Acropolis Chef’s Club of Attica – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας με κοινό σκοπό την προβολή, παρουσίαση, εκπαίδευση, διάδοση του Έλληνα και ιδιαίτερα του Αθηναίου Αρτοποιού.
Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο του Γαστρονομικού Τουρισμού της Ελλάδας και ειδικά της Περιφέρειας Αττικής, οι δύο φορείς θα συνεργαστούν ώστε ο τουρίστας να απολαμβάνει εδέσματα, ελληνικό branch ή ακόμη γλυκίσματα από τα 1.500 Αρτοποιία της Αθήνας, δοκιμάζοντας τις γεύσεις, τα αρώματα, και τον πολιτισμό – κουλτούρα της χώρας μας πχ το κουλούρι, την τυρόπιτα, την σπανακόπιτα ή ακόμη και το ίδιο το ψωμί αλλά και στις εορταστικές ημέρες τα γνήσια γλυκά εδέσματα όπως κουραμπιέ, μελομακάρονα, τσουρέκια κλπ.
Η συμφωνία αυτή είναι τόσο ιδιαίτερη γιατί έχει να κάνει με το αρχαιότερο επάγγελμα του Αρτοποιού και ο πολιτισμός είναι αυτός που δίνει την γνησιότητα στο αρτοποιείο, τονίζεται στην ανακοίνωση. Ο καταναλωτής να ξέρει ότι από το αρτοποιείο θα δοκιμάσει γνήσιες γεύσεις αλλά με πολύ μεγάλη διαχρονική αξία, υπογραμμίζουν οι δύο φορείς.
Τέλος, όπως γνωστοποιείται, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ Ψωμιού με παρουσιάσεις – διαγωνισμούς – γευσιγνωσία όλων των αρτοποιών της Ευρώπης αλλά και πολλές εκπλήξεις όπως Erasmus+ κλπ.
Στην εκδήλωση για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας ήταν ο Πρόεδρος της ΣΑΑΠΠ κ. Παναγιώτης Σαχινίδης, ο Πρόεδρος της ΛΑΕΑ Ακρόπολις κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης και ο Γ.Γ. ΛΑΕΑ Ακρόπολις κ. Παναγιώτης Τζίμας
διαβάστε ακόμα
-
ΕΟΤ | Ύμνοι γερμανικού περιοδικού στην ελληνική κουζίνα 22/07 | 11:10
-
Έρευνα: Η Αθήνα στις 5 κορυφαίες Ευρωπαϊκές πόλεις για γαστρονομικό τουρισμό 14/03 | 15:00
-
Εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα- Με τη συμμετοχή έξι βραβευμένων Σεφ από τη Γαλλία 14/02 | 18:52
-
Taste Atlas: Tουρκικά επιδόρπια εντάχθηκαν στα 100 κορυφαία του κόσμου 09/02 | 12:15
-
Αποτέλεσμα μάρκετινγκ η ιταλική παραδοσιακή κουζίνα; 17/01 | 10:33
-
Παγκόσμια Ημέρα Μπακλαβά η 17η Νοεμβρίου 17/11 | 12:23
-
Στον Πειραιά το επόμενο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας 30/10 | 13:44
-
Βεβαιώσεις για 5 επισκέψιμα Οινοποιεία 30/10 | 07:45
-
Σουηδία: Φυτικές εναλλακτικές λύσεις που αντικαθιστούν το κρέας 28/10 | 14:20
-
Tripadvisor: Δύο Αθηναϊκά εστιατόρια στα top χορτοφαγικά & κρυμμένους θησαυρούς στον κόσμο - Τα 10 καλύτερα με εκλεκτή κουζίνα στην Ελλάδα 25/10 | 13:09
δημοφιλέστερα
- 1 Ρωσικός τουρισμός: Διπλάσια ζήτηση για Ελλάδα από πέρυσι – Πόλος έλξης τα πολυτελή ξενοδοχεία 24.07.2024 | ΤΑΣΕΙΣ
- 2 Επιθέσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Γαλλίας λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 26.07.2024 | ΚΟΣΜΟΣ
- 3 DERTOUR: Τρίτος πιο περιζήτητος προορισμός η Ελλάδα το καλοκαίρι, 15% επάνω οι ταξιδιώτες από πέρυσι 26.07.2024 | TOUR OPERATORS
- 4 Ο πρώην CEO της TUI Γερμανίας γίνεται επικεφαλής του ξενοδοχειακού σκέλους του DERTOUR 26.07.2024 | ΠΡΟΣΩΠΑ
- 5 Γερμανικός Τύπος | Η Σπαρτιάτισσα Κυνίσκα: Η πρώτη γυναίκα Ολυμπιονίκης 26.07.2024 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ
- 6 Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διώχνουν Γάλλους για διακοπές στο εξωτερικό- Η Αθήνα μεταξύ των δημοφιλών προρισμών 26.07.2024 | ΑΓΟΡΕΣ
- 7 Τουρισμός | Διακοπές στο εξωτερικό επιλέγει το 53% των Βρετανών αυτό το καλοκαίρι - Στις 2.804 £ ο μέσος προϋπολογισμός 26.07.2024 | ΑΓΟΡΕΣ
- 8 Συμφωνία μεταξύ Υπ. Τουρισμού και ΞΕΕ για την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού 26.07.2024 | ΦΟΡΕΙΣ
- 9 Ανέγερση νέου Σταθμού Επιβατών στο λιμάνι της Σούδας 26.07.2024 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 10 Παρουσίαση του οινοτουριστικού προϊόντος της Μακεδονίας στο Βελιγράδι 26.07.2024 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ