Ένα γαστρονομικό «διαμαντάκι» στραφταλίζει στον Λιμνιώνα της Κω

28 Sep 2022, 09:40 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Ένα γαστρονομικό «διαμαντάκι» στραφταλίζει στον Λιμνιώνα της Κω

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στην Κέφαλο της Κω, η ιστορία δεν ανήκει μόνο στον Ιπποκράτη, τον Ασκληπιό και τα δημιουργήματα της φύσης, αλλά και στα άριστα δημιουργήματα των ανθρώπων του νησιού.

Ένα τρανό παράδειγμα, είναι το εστιατόριο Λιμνιώνας, δημιούργημα ενός αξιοζήλευτου ζευγαριού, του κ. Γιάννη Μπέζα και της γυναίκας του, Μαρίας, οι οποίοι εδώ και 31 χρόνια τιμούν τους λάτρεις της καλής κουζίνας, με απίστευτη ποικιλία φρέσκων ψαριών και θαλασσινών.  

Την αγάπη του κ. Γιάννη και της κας Μαρίας για την αυθεντική ελληνική φιλοξενία και γαστρονομία επιπέδου, μοιράζονται εδώ και χρόνια και τα παιδιά τους, η Εύα και ο Ζήσης, οι οποίοι παρ’ όλες τις σπουδές τους και τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν σε άλλους κλάδους, εμμένουν στο πάθος για την οικογένεια, το καλό φαγητό και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που προσφέρει απλόχερα το νησί της Κω στους κατοίκους και στους επισκέπτες του.

Είναι πολλά τα αξιοθαύμαστα στοιχεία σε αυτή την οικογενειακή επιχείρηση-ένα από αυτά είναι το σημείο της. Σκαρφαλωμένη σε ένα ύψωμα με θέα όλη τη θάλασσα με τα απαράμιλλα χρώματα που αλλάζουν ανάλογα με τη θέση του ήλιου και ακριβώς πάνω από τη μαρίνα και την εξαιρετική, απάνεμη αμμουδιά του Λιμνιώνα, όπου επίσης εξυπηρετείται από το εστιατόριο, ο όμορφος χώρος εναρμονίζεται τέλεια με τη φύση, αφού η κατασκευή του και τα διακοσμητικά του στοιχεία υπερβαίνουν τον σεβασμό στην αισθητική του τοπίου.

Μία ακόμη σπάνια ιδιαιτερότητα του Λιμνιώνα, είναι ότι πάντα συνεργάζεται με δικά του καΐκια, γεγονός που εξασφαλίζει άφθονο φρέσκο ψάρι και θαλασσινά για κάθε ψαγμένο επισκέπτη-και μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, από τον Απρίλιο έως και τα τέλη Οκτωβρίου.

Μερικές από τις σπεσιαλιτέ του, είναι σίγουρα η γαρίδα κανταΐφι, το ψητό χταπόδι που πραγματικά είναι να απορεί κανείς πώς βγαίνει τόσο νόστιμο, το ψητό καλαμάρι και οι γαρίδες του και φυσικά τα φρέσκα ψάρια του.

Ο κ. Γιάννης τονίζει ότι τα καλά κυρίως πιάτα, πρέπει να τιμώνται και με εξίσου καλά συνοδευτικά, γι΄αυτό και συνδυάζει τα εδέσματά του αυστηρά με πληθώρα εποχικών, βραστών ή ψητών λαχανικών και όχι με τηγανιτές πατάτες-οι οποίες παρεμπιπτόντως υπάρχουν στο μενού του ως ξεχωριστό πιάτο, πάντα φρέσκο και λαχταριστό, αλλά όχι ως συνοδευτικό. Αυτό είναι μία φιλοσοφία που αν και ξεκίνησε πρόσφατα να εφαρμόζεται σε πολλά εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας, το εστιατόριο Λιμνιώνας το εφάρμοζε ανέκαθεν.  

‘Όμως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του Λιμνιώνα, που δείχνει και πολλά για τον χαρακτήρα και την «ψυχή» του, είναι ότι οι άνθρωποι που εργάζονται στην κουζίνα, είναι οι ίδιοι τα τελευταία 20 χρόνια, γεγονός που αποδεικνύει ότι αυτό το εστιατόριο έχει κάτι το άκρως συναισθηματικό, σχεδόν μαγικό.

Γι’αυτό και θα δει κανείς στα τραπέζια του άπειρους ντόπιους ανακατεμένους με τους ξένους ταξιδιώτες που έφτασαν εδώ από κάθε άκρη της γης, σε έναν τόπο που σέβεται τον άνθρωπο και φροντίζει τόσο για τη γεύση του, όσο και για την ψυχολογία του.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα