Wikifarmer: Η διεθνής αγροτική πλατφόρμα που ενώνει τον τουρισμό με τοπικούς παραγωγούς

26 May 2021, 16:15 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

TornosNews.gr

Wikifarmer: Η διεθνής αγροτική πλατφόρμα που ενώνει τον τουρισμό με τοπικούς παραγωγούς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η ελληνική startup Wikifarmer, ξεκίνησε τη διεθνή της πορεία το 2018 ως το “Wikipedia του Αγροτικού Τομέα”, όπως την αποκάλεσε ο F.A.O. (Food and Agriculture Organization) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και γρήγορα εξελίχθηκε σε μία διεθνή πλατφόρμα υψηλών προδιαγραφών, όπου παραγωγοί και αγρότες μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους κατευθείαν σε επιχειρήσεις. 

Σήμερα η Wikifarmer, προσκαλεί να την γνωρίσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, επιχειρήσεις ή/και ιδιώτες, προσφέροντας στους αναγνώστες του Tornos News ένα κουπόνι αξίας 50 ευρώ (10 ευρώ για ιδιώτες) για αγορές άνω των 70 ευρώ. Εξαργυρώστε το ως τις 10 Ιουνίου χρησιμοποιώντας τον κωδικό TORNOS-WIKIFARMER (για ιδιώτες TORNOS-WIKIFARMER10) στη δωρεάν εγγραφή σας

Η Wikifarmer αποτελεί μία πολύ δημοφιλή λύση και για τον ευρύτερο τουριστικό κλάδο (ξενοδοχεία, εστιατόρια, οπωροπωλεία κλπ), καθώς εξασφαλίζει τη δυνατότητα παροχής μοναδικών τοπικών προϊόντων στους πελάτες τους. Μέλι από τον Ψηλορείτη, φυστικοβούτυρο από την Αίγινα, τσάι από τον Όλυμπο, ελαιόλαδο από τη Μεσσηνία, είναι λίγα από τα χιλιάδες προϊόντα που μπορούν να γευτούν τα εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας, προσφέροντάς τους μία μοναδική εμπειρία και αυξάνοντας ταυτόχρονα τα ποσοστά ικανοποίησής τους. 

“To πρωινό του ξενοδοχείο μας αναβαθμίστηκε κι αμέσως έρχονταν πελάτες και με ρωτούσαν από που είναι τα διάφορα τοπικά προϊόντα που γεύονταν”, αναφέρει ο κ. Γιάννης Ιωάννου, ξενοδόχος από τη Σκύρο. 

Πέρα όμως από τα ποσοστά ικανοποίησης, η πλατφόρμα του Wikifarmer έχει καταφέρει να μειώσει και το κόστος αγορών στις επιχειρήσεις τουρισμού, καθώς δίνει τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης online με τους προμηθευτές, αλλά και τη δυνατότητα δημιουργίας Αιτήματος Προϊόντος, στο οποίο ο πιθανός αγοραστής ανεβάζει τις προδιαγραφές του προϊόντος που αναζητά και στη συνέχεια λαμβάνει πίσω τις προσφορές δεκάδων παραγωγών, ανάλογα με το προϊόν. Η χρήση της πλατφόρμας έχει ήδη ρίξει το κόστος -20% σε γνωστή αλυσίδα καφέ, αλλά και ως και -40% σε διαφορετικά ξενοδοχεία στις Κυκλάδες και στην Αττική

Στη λίστα παραγωγών του Wikifarmer συμπεριλαμβάνονται παραγωγοί και προμηθευτές που καλύπτουν το μεγαλύτερο εύρος αγροτικών προϊόντων, ενώ ταυτόχρονα μπορεί κάποιος να βρει πολλές επιλογές και για ψάρια, κρέας και ποτά. Ήδη πάνω από 5,000 αγοραστές από την Ελλάδα εμπιστεύονται το Wikifarmer για τις αγορές του, ενώ η πλατφόρμα έχει ήδη επεκτείνει τις δραστηριότητες της και στο εξωτερικό. Επίσης τις τελευταίες εβδομάδες και με δεδομένο το άνοιγμα του τουρισμού, έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά οι αναζητήσεις για τοπικά προϊόντα στην πλατφόρμα.

Όπως αναφέρει ένας εκ των συνιδρυτών της πλατφόρμας, ο κ. Πέτρος Σάγκος: “Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη αύξηση εγγραφών από ξενοδοχεία, αλλά κι επιχειρήσεις εστίασης και εμπορίου φρούτων από νησιά και άλλους τουριστικούς προορισμούς, καθώς όπως φαίνεται οι επιχειρηματίες βλέπουν με αισιοδοξία αυτό το καλοκαίρι. Επίσης βλέπουμε μεγάλη αύξηση στις αναζητήσεις για ελαιόλαδο, μέλι και φυσικά φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι και από τα βασικά προϊόντα που καταναλώνονται στους διαφορετικούς τουριστικούς προορισμούς. Ελπίζουμε πως η πλατφόρμα μας θα αποτελέσει βασικό εργαλείο σύνδεσης του τουρισμού με τους τοπικούς παραγωγούς”.

Για περισσότερες πληροφορίες: Commercial@wikifarmer.com κ. Πέτρος Σάγκος +306907369845

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα