Ελληνικό γιαούρτι... Αυστραλίας και ελληνική φέτα... Γερμανίας

18 Jan 2016, 14:26 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

TornosNews.gr

Ελληνικό γιαούρτι... Αυστραλίας και ελληνική φέτα... Γερμανίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Εταιρίες στη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Δανία, την Αυστραλία και την Ταϋλάνδη, παραπλανούν τους καταναλωτές, αναδεικνύοντας με μεγάλα γράμματα σε συσκευασίες τυριού και γιαουρτιού που δεν είναι ελληνικά, την ετικέτα "ελληνική φέτα" και "ελληνικό γιαούρτι".

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πέτρου Νάζου στο MYOPIA TV, γαλακτοβιομηχανία από την Αυστραλία που παράγει γιαούρτι, αν και αναφέρει ότι πρόκειται για ελληνικού τύπου (greek style yogurt), προβάλλει με μεγάλα γράμματα την ελληνική (greek) καταγωγή του προϊόντος τόσο στην συσκευασία του όσο και στην διαφημιστική του καμπάνια του, παραπλανώντας με αυτό τον τρόπο τους καταναλωτές, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για γιαούρτι Αυστραλίας.

Μάλιστα στην αγορά της Ταϋλάνδης το συγκεκριμένο γιαούρτι κάνει πάταγο όντας πρώτο σε πωλήσεις και φιγουράροντας στα ράφια των καλύτερων και μεγαλύτερων σούπερ μάρκετ της χώρας. Έτσι, δίνεται η αίσθηση οτι πρόκειται για ελληνικό γιαούρτι. 

Τα περιστατικά αυτά δεν είναι τυχαία, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει γνωστά στο εξωτερικά τα οφέλη του ελληνικού γιαουρτιού στην υγεία του ανθρώπου.

Επίσης, όσον αφορά την ελληνική φέτα, παρ' όλο που έχει κατοχυρωμένο όνομα από την Ευρωπαική Επιτροπή, εταιρίες εξωτερικού συνεχίζουν να εκμεταλεύονται την ονομασία αυτή, πουλώντας τυρί ως ελληνική φέτα. Ακόμα και στο lidl Μιλάνου υπάρχει συσκευασία τυριού με όνομα ελληνική φέτα ενώ παράγεται στην Γερμανία. Επίσης γιαούρτι ελληνικό από τη Γερμανία πωλείται στο Lidl!

Δείτε το βίντεο...

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα