ΠΟΤ: Παγκόσμια online πλατφόρμα ανταλλαγής γαστρονομικών πληροφοριών

15 Sep 2015, 12:41 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

TornosNews.gr

ΠΟΤ: Παγκόσμια online πλατφόρμα ανταλλαγής γαστρονομικών πληροφοριών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την υλοποίηση μιας online πλατφόρμας όπου οι χώρες θα μπορούν να κοινοποιούν και να ανταλλάσσουν πληροφόρηση σχετικά με τον γαστρονομικό τους πλούτο και τις γαστρονομικές διαδρομές τους, δρομολογεί το νεοσύστατο Γαστρονομικό Δίκτυο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Αυτό αποφασίστηκε σε πρόσφατη σύσκεψη του δικτύου, κατά την οποία συζητήθηκε το πρόγραμμα εργασίας και οι στόχοι της νέας αυτής πρωτοβουλίας. Η σύσκεψη έγινε στο πλαίσιο του 21ου γενικού συνεδρίου του ΠΟΤ που πραγματοποιείται από τις 12 έως τις 17 Σεπτεμβρίου στην Κολομβία.

Οι καταναλωτές αναζητούν όλο και συχνότερα αυθεντικές, καινοτόμες εμπειρίες και η γαστρονομία και ο τουρισμός πηγαίνουν χέρι-χέρι καθώς αλληλοϋποστηρίζονται, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ, Ταλέμπ Ριφάι, ανοίγοντας τη σύσκεψη.

Η πρωτοβουλία προτίθεται ακόμη να προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες την ευκαιρία να αλληλεπιδρούν με ειδικούς του γαστρονομικού τουρισμού και να ανταλλασουν εμπειρίες επάνω σε ζητήματα όπως το branding ή οι παράγοντες-κλειδιά της επιτυχίας.

Κλείνοντας τη σύσκεψη, η διευθύντρια του Προγράμματος Συνεργατών του ΠΟΤ, Yolanda Perdomo, είπε: «Οι πρωτοβουλίες στη γαστρονομία εμπλουτίζουν την τουριστική προσφορά και προκαλούν την οικονομική ανάπτυξη προορισμών σε όλο τον κόσμο και ειδικά στις τοπικές κοινότητες».

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα