Vintage Κλασική Κουζίνα

23 Feb 2021, 09:10 | ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Vintage Κλασική Κουζίνα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η vintage φιλοσοφία συχνά πάει χέρι με χέρι με τα κλασικά έπιπλα κουζίνας, προσδίδοντας τους ένα πιο ιδιαίτερο χρώμα και σίγουρα ένα πιο ξεχωριστό χαρακτήρα. Αν και η σύγχρονη τάση στο interior design φαίνεται να αγαπάει το πάντρεμα του μοντέρνου με το vintage, γεγονός είναι πως κατά βάση, το vintage στυλ ταιριάζει γάντι σε μια κλασική κουζίνα, η οποία έτσι κι αλλιώς είναι εμπνευσμένη από το παρελθόν και την παράδοση.

Vintage πινελιές σε κλασική κουζίνα

Πώς, όμως, μπορούμε να δώσουμε ένα πιο ρετρό χαρακτήρα σε μια κλασική κουζίνα, χωρίς να υπερβάλουμε ή να δημιουργήσουμε ένα too much αποτέλεσμα; Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς vintage προσθήκες, που εγγυώνται μια καλαίσθητη και λειτουργική κλασική κουζίνα; Οι επιλογές είναι πολλές και φυσικά, εξαρτώνται πάνω από όλα από τα γούστα και τις προτιμήσεις σας.

Χρώμα

Μια vintage κλασική κουζίνα επιδιώκει ένα αίσθημα άνεσης, ασφάλειας, χαράς και θαλπωρής. Έτσι, από τη μια μπορείτε να κινηθείτε πιο πολύ προς το χώρο του κλασικού, επενδύοντας σε μαύρα ντουλάπια με μπρούτζινες λεπτομέρειες, ή αντίθετα, να δώσετε χρώμα στη ζωή σας, επιλέγοντας έντονα χρώματα που θυμίζουν τη δεκαετία του ΄70.

Μπρούντζος

Αξίζει να κάνουμε μια ακόμα αναφορά στο μπρούντζο και στις χρήσεις του. Επιλέγοντας μπρούντζινες λεπτομέρειες για την κουζίνα σας, όπως βρύσες, χερούλια και λαβές, εξασφαλίζετε απευθείας ένα πολυτελές και σικάτο αποτέλεσμα. Η κουζίνα σας θα αποκτήσει αμέσως κάτι από τη γοητεία του παρελθόντος.

Ξύλο

Όσο οικείο είναι το ξύλο στα κλασικά έπιπλα κουζίνας, άλλο τόσο προσιδιάζει σε μια κουζίνα με ρετρό στοιχεία. Μπορείτε να επιλέξετε το ξύλο για να ντύσετε όλο το χώρο σας -πάγκο, ντουλάπια, τραπέζι κτλ.-, ή να κινηθείτε σε πιο mix & match μονοπάτια, χρησιμοποιώντας το μόνο για κάποια από τα έπιπλα.

Ηλεκτρικές Συσκευές

Μπορείτε να σκεφτείτε τίποτα πιο ρετρό από τις χρωματιστές ηλεκτρικές συσκευές; Πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, χρώματα που ενδεχομένως δε θα βλέπατε ποτέ σε μια τυπική κλασική κουζίνα, κάνουν την εμφάνιση τους και της δίνουν ένα πιο χαρούμενο και ανάλαφρο ύφος. Προσοχή, ωστόσο, στις υπερβολές καθώς όχι μόνο μπορεί να αλλοιώσουν εντελώς το κλασικό, vintage στυλ που επιδιώκετε, αλλά θα σας κουράζουν και στην καθημερινότητα σας. 

Μάρμαρο

Το μάρμαρο είναι άλλη μία vintage επιλογή που αξίζει να κάνετε για την κουζίνα σας. Μπορεί να αποτελεί μια ενδεχομένως πιο ακριβή εναλλακτική, δίνει ωστόσο αμέσως στο χώρο τον αέρα της απόλυτης πολυτέλειας. Τίποτα δε μοιάζει πιο αριστοκρατικό μέσα σε μια κουζίνα από ένα μαρμάρινο πάγκο εργασίας ή ένα μαρμάρινο νεροχύτη.

Έμπνευση από τη φύση

Βάση της vintage, ρετρό φιλοσοφίας είναι η έμπνευση από τη φύση - εξ’ ού και η ευρεία χρήση του ξύλου. Κι αν κάτι θυμίζει κλασικές κουζίνες παρελθόντος είναι τα γλαστράκια με τα μυρωδικά που καταλήγουν απευθείας στο πιάτο. Μη διστάσετε να τα χρησιμοποιήσετε τόσο για να ομορφύνετε το χώρο αλλά και για να νοστιμίσετε το φαγητό σας!

Vintage διακόσμηση

Σε μια κλασική κουζίνα, τα διακοσμητικά στοιχεία δεν είναι ποτέ αρκετά. Αν θέλετε, λοιπόν, να δώσετε εύκολα ένα πιο vintage στυλ στην κουζίνα σας, δεν έχετε παρά να τη γεμίσετε με vintage διακοσμητικές πινελιές. Οτιδήποτε παλιό μπορεί να αξιοποιηθεί εδώ. Αντίκες και παλιά οικογενειακά κειμήλια θα βρουν σίγουρα τη θέση τους στο χώρο σας. 

Tip: Διακοσμήστε ένα τοίχο με πολλά, μικρά vintage πινακάκια ή με ένα μεγάλο μαυροπίνακα, ο οποίος θα σας χρησιμεύσει και για να κρατάτε τις σημειώσεις σας.

Άλλες vintage πινελιές

Μια ακόμη πολύ αγαπημένη vintage πινελιά είναι η επιλογή του κλασικού στρογγυλού τραπεζιού με καρέκλες καφενείου ή με καρέκλες με τη χαρακτηριστική βιεννέζικη ψάθα, ενώ οι ταπετσαρίες στον τοίχο είναι μια προτίμηση για το decor μιας κλασικής, ρετρό κουζίνας που δύσκολα θα αποτύχει. Τέλος, έχουν επανέλθει στη μόδα και κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο vintage μαγειρικά σκεύη, συνήθως σε διάφορα χρώματα. Δε χρειάζεται να το σκεφτείτε καθόλου. Είναι η ιδανική πρόταση για τον εξοπλισμό μιας vintage κουζίνας!

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα