Σε τιμές... Μονακό οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι

23 May 2024, 14:26 | AIRBNB

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Σε τιμές... Μονακό οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε επίπεδα... Μονακό διαμορφώνεται το κόστος διαμονής σε βραχυχρόνια μίσθωση στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με στοιχεία ζήτησης που παρουσιάζει η AirDNA έως και το Μάιο του 2024 και αφορούν την καλοκαιρινή σεζόν.

Συγκεκριμένα, η μέση ημερήσια τιμή για βραχυχρόνια μίσθωση στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, για το καλοκαίρι του 2024 ανέρχεται σε 253 ευρώ, με τη χώρα μας να είναι η δεύτερη ακριβότερη στην Ευρώπη μετά την Ισλανδία, το Μονακό και το Ην. Βασίλειο (261 ευρώ).

Η ζήτηση έως σήμερα για βραχυχρόνια μίσθωση τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιος – Αύγουστος) στην Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση 17% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, και οι τιμές (ADR) είναι αυξημένες κατά 1% από πέρυσι. Επίσης, καταγράφεται αύξηση 19% στη ζήτηση για Αθήνα τους καλοκαιρινούς μήνες, με τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης της ζήτησης να εντοπίζεται σε Ισπανικές πόλεις και πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης.

Την ίδια ώρα, ο ρυθμός ζήτησης για κρατήσεις την περίοδο Ιούνιος – Αύγουστος στην Ευρώπη οδηγείται σε ιστορικό ρεκόρ, με τη ζήτηση να παρουσιάζει αύξηση 19% από πέρυσι, +17% για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και +22% για τον Αύγουστο. Οι χώρες που σημειώνουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη ρυθμού ζήτησης σε ετήσια βάση είναι η Φινλανδία (+31%), η Νορβηγία (+29%), η Γερμανία (+29%) και η Τσεχία (+26%).

Η μέση ημερήσια τιμή στις βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ευρώπη το καλοκαίρι βρίσκεται προς το παρόν στο +9% από πέρυσι και οι προορισμοί με τις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμής συγκεντρώνουν επίσης και ισχυρή ζήτηση, και είναι η Δανία (+27%), το Ην. Βασίλειο (+16%), η Ισπανία (+14%), η Πολωνία (+13%) και η Γερμανία (+13%).

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα