Airbnb: Εξαγορά εταιρίας ΑΙ που υποστηρίζεται από τους ιδρυτές των Siri και Bixby

16 Nov 2023, 12:31 | AIRBNB

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Airbnb: Εξαγορά εταιρίας ΑΙ που υποστηρίζεται από τους ιδρυτές των Siri και Bixby

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Airbnb εξαγόρασε την εταιρία τεχνητής νοημοσύνης GamePlanner.AI, με προσωπικό 12 ατόμων και επικεφαλής τους Adam Cheyer και Siamak Hodjat.

Ενώ η Airbnb αξιοποιεί ήδη την τεχνητή νοημοσύνη, στο πλαίσιο μοντέλων γλώσσας, machine learning και πιο πρόσφατα με το εργαλείο Photo Tour, η ομάδα των Cheyer και Hodjat θα εστιαστεί στην επιτάχυνση επιλεγμένων πρότζεκτ τεχνητής νοημοσύνης και στην ενσωμάτωση των εργαλείων τους στην πλατφόρμα της Airbnb.

Ο Adam Cheyer ήταν συνιδριτής του Siri, που αργότερα εξαγοράστηκε από την Apple, και στη συνέχεια ήταν επικεφαλής στο τεχνικό κομμάτι τεχνητής νοημοσύνης του Siri ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με τον Steve Jobs. Αργότερα ήταν στους συνιδρυτές του Viv Labs, το οποίο αποκτήθηκε από τη Samsung και πλέον είναι γνωστό ως ο voice assistant της εταιρίας Bixby. 

Ο ίδιος ήταν επίσης στην ιδρυτική ομάδα του Change.org, της μεγαλύτερης πλατφόρμας λίστας υπογραφών στον κόσμο. 

Ο Siamak Hodjat σε συνεργασία με τον Adam Cheyer ηγείται της ομάδας επεξεργασίας γλωσσών για το Siri της Apple και είναι επικεφαλής της μεγαλύτερης ομάδας engineering του Viv Labs της Samsung.

Ο κ. Cheyer ανέφερε ότι ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο υπήρξε στροφή στην Airbnb είναι η κοινή δέσμευση των δύο πλευρών στην αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στην αναβάθμιση της ανθρώπινης σύνδεσης, ενώ ο συνιδρυτής και CEO της Airbnb, Brian Chesky, ανέφερε ότι καθώς η Airbnb είναι μια από τις πιο ανθρωποκεντρικές εταιρείες στην τεχνολογία, μαζί με τον κ. Cheyer και την ομάδα του, μπορούμε να αναπτύξουμε μερικά από τα καλύτερα σημεία σύνδεσης και πρακτικές εφαρμογές για την AI.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα