Παρίσι: Έρχονται αλλαγές για τις κρατήσεις μέσω Airbnb

10 May 2023, 07:30 | AIRBNB

Σοφία Κοντογιάννη

Παρίσι: Έρχονται αλλαγές για τις κρατήσεις μέσω Airbnb

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Δήμος Παρισίων πρόκειται να απαγορεύσει τα νέα επιπλωμένα τουριστικά καταλύματα από επαγγελματικές εταιρείες ενοικίασης σε περιοχές τουριστικής υπερσυγκέντρωσης που υποφέρουν από έλλειψη στέγης, προκειμένου προστατεύσει τους μόνιμους κατοίκους από την έκρηξη των ενοικιάσεων μέσω πλατφόρμας τύπου Airbnb.

Το εν λόγω μέτρο, το οποίο θα συμπεριληφθεί στο μελλοντικό τοπικό αστικό σχέδιο που θα ψηφιστεί τον Ιούνιο θα μπορούσε να αφορά το κέντρο του Παρισιού, αλλά και ορισμένες περιοχές που είναι ήδη πολύ καλά εξοπλισμένες με επιπλωμένα καταλύματα, όπως οι Grands Boulevards, τα Ηλύσια Πεδία, η περιοχή γύρω από το κανάλι Saint-Martin, η Μονμάρτρη ή ο Πύργος του Άιφελ. Το μέτρο αυτό δεν θα ισχύει για ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν περιστασιακά την κύρια κατοικία τους για έως και 120 ημέρες το χρόνο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τον ιστότοπο αναλύσεων InsideAirbnb ο συνολικός αριθμός των κατοικιών που ενοικιάζονται για διάστημα μεγαλύτερο των 120 ημερών ανά έτος είναι 4.080, ενώ για διάστημα μεγαλύτερο των 180 ημερών περί τις 8.700.

Το Παρίσι το οποίο διαθέτει επισήμως 43.000 επιπλωμένα τουριστικά καταλύματα, αναμένεται επίσης να επωφεληθεί από σχετικό νομοσχέδιο που θα συζητηθεί τον Ιούνιο στην Εθνοσυνέλευση, αναφορικά με την ρύθμιση της μετατροπής των κτιρίων σε επιπλωμένα τουριστικά καταλύματα.

Σημειώνεται ότι 86.000 τετραγωνικά μέτρα καταστημάτων έχουν ήδη μετατραπεί σε τουριστικά καταλύματα, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 36% της συνολικής επιφάνειας στο κέντρο του Παρισιού, όπου σχεδόν ένα στα οκτώ καταστήματα έχει υποστεί αυτή τη μεταμόρφωση μεταξύ 2020 και 2022.

  • Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Παρίσι.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα