Airbnb: Τέλος στην προσθήκη νέων Εμπειριών

18 Apr 2023, 15:41 | AIRBNB

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Airbnb: Τέλος στην προσθήκη νέων Εμπειριών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Airbnb ανακοίνωσε ότι διακόπτει το λανσάρισμα νέων Εμπειριών, οι οποίες στόχευαν να προσφέρουν στους ταξιδιώτες τοπικές εμπειρίες από τον προορισμό και στις οποίες ένα χρόνο πριν είχε ανακοινώσει ότι θα επένδυε.

Η πλατφόρμα βραχυπρόθεσμης μίσθωσης ανέφερε ότι παρότι πάγωσε την  υποβολή νέων Εμπειριών, οι υπάρχουσες Εμπειρίες, που αποτελούν δραστηριότητες από ντόπιους, δεν θα επηρεαστούν.

Πριν από ένα χρόνο, ο διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας, Brian Chesky, είχε αποκαλέσει την Airbnb Experiences «μια τεράστια ευκαιρία» και μια «μεγάλη περιοχή επενδύσεων τα επόμενα χρόνια».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Holibob, Stephen Joyce, ένας από τους λόγους της παύσης αυτής είναι το γεγονός ότι η Airbnb δεν συνδέεται με συστήματα τρίτων και απαιτεί από όσους πραγματοποιούν τις Εμπειρίες να χρησιμοποιούν το οικοσύστημά της προκειμένου να διαχειρίζονται τις κρατήσεις.

Για όσους δραστηριοποιούνται σε μικρό βαθμό αυτό μπορεί να μην αποτελούσε πρόβλημα, όμως για όποιους είχαν μια πιο επαγγελματική παρουσία στις Εμπειρίες η χρήση εντός διανομέα ως κυρίαρχης τεχνολογίας κρατήσεων δεν αποτελούσε την ιδανικότερη κατάσταση, εξηγεί. Στη δεύτερη περίπτωση είναι πιθανό να αναζητούν ευκαιρίες διανομής που είναι περισσότερο plug-and-play. Σύμφωνα με τον κ. Joyce, η παύση αυτή της Airbnb ενδεχομένως στοχεύει στο να τους δώσει την ελευθερία να αναπτύξουν περαιτέρω συνδεσιμότητα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του συστήματος διανομής και περιεχομένου για παρόχους tour και δραστηριοτήτων, Christian Watts, οι Εμπειρίες της Airbnb δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν τον βηματισμό τους και όπως δήλωσε ο ίδιος πιθανόν να επανέλθουν με προϊόν που αντιπροσωπεύει την πραγματική ζήτηση για εμπειρίες και ενσωματώνει την κουλτούρα τους.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα